Aktywne Wpisy

uncle_freddie +353
Napiszę to m.in po to, żeby miał szansę zamknąć mi mordę bramką: nie rozumiem fenomenu Kamińskiego, dzisiaj sparaliżowany
#mecz
#mecz

czerwony_kmer +278
Dlaczego parkowanie pojazdów o DMC > 2,5 t jest nielegalne w polsce. Doskonały przykład widoczny na zdjęciu. Nowy chodnik już zniszczony przez dostawcę. On dostanie co najwyżej 100 zł mandatu, a naprawa chodnika wyniesie przynajmniej kilka tysięcy. Oczywiście go zgłosiłem, ale na odpowiedź SM jeszcze trochę poczekam.
pozdrowienia dla chłopskorozumowca @chudykbr
#samochodoza #uprzejmiedonosze #konfitura
pozdrowienia dla chłopskorozumowca @chudykbr
#samochodoza #uprzejmiedonosze #konfitura
źródło: zniszczony chodnik
Pobierz

@k1fl0w: Ja odpowiedziałem na to pytanie a nie o lockdown.
@Cybher1: Tak, tak. Latem były potężne wzrosty zakażeń XD Na wykresie zaznaczyłem ostatni dzień lata - 22.09.2020. Jak widać wykres na lewo od tej daty jest taki sam jak na prawo ( ͡° ͜ʖ ͡°) Prosze Cie- co Ty chcesz porównywać w ogóle. Widać wyraźnie, ze wzrosty nastepują jesienią i wiosną(czyli w naturalnym czasie sezonowych zachorowań)
źródło: comment_1615483726ZcjD1l91trAxDw7giaKurE.jpg
Pobierz@mrfavor: to dlaczego w stanach w lato rosło a nie spadało?
źródło
i może tego tutaj tak nie widać ale z ~20k w maju wskoczyło na ~70k w lipcu
źródło: comment_1615484137IZHxPSgP7uGdceWZImGKcM.jpg
PobierzNo ale widać przecież wyraźnie na tym Twoim wykresie, że największe wzrosty zaczęły się właśnie jesienią.
Dodatkowo, jeśli chodzi o Stany to duży i zróżnicowany kraj i sadze, ze trzeba by rozpatrywać poszczególne stany osobno, a na tą niewielką( w skali roku) górkę w lipcu mogło mieć wpływ wiele czynników (pamiętajmy , że rozmawiamy o raportowanej liczbie dodatnich testów, na co może mieć wpływ wiele rzeczy)
Czy chcesz mi
źródło: comment_1615485830MBdHxz5a3APCLJUe30ePxG.jpg
Pobierz@mrfavor: no joke sherlock
wzielo się to z poluzowania obostrzeń + okresy świąteczne dzień dziękczynienia i boże narodzenie gdzie bardzo wielu amerykanów podróżowało i spotykało się w większych
Może tak, a może nie, skąd wiesz? ,a może to tylko Twój efekt potwierdzenia? Bo można mieć chyba wątpliwości co do tego? - Bo to, że przecież poluzowanie obostrzeń nie musi automatycznie powodować wzrostu zakażeń, to wiemy na pewno, - pokazuje to przykład
plandemia!!11 otwieramy!!111 bill gates!!11 etc. etc. etc.
Ci bandyci się nie zatrzymują bo wiedzą że społeczeństwo jest konformistyczne a ci co się stawiają (przedsiębiorcy szeroko rozumiani) to albo są wyśmiewani przez
i prawidłowo wirus sam się nie rozniesie dalej