Aktywne Wpisy

wfyokyga +13
Będę mieć zastrzyka w kręgosłupa pod RTG (blokada) w grudniu i się trochę cykam. Może dostanę plakietkę dzielny pacjent? Nigdy mi nie dali a tyle razy mnie kłuli.
źródło: temp_file1112110700225431
Pobierz
Ziom166 +1
Kiedyś wypaliłam w kolchozie jak pytali się czy przyjdę w sobotę że mam szabat i nie wolno mi, religia mi zabrania i dzięki temu nigdy więcej nie truli mi z tymi pytaniami, nawet jak na cito potrzebowali ludzi. Tak się ładuje w dupala frajerów

2. I tak masz wzrost zakażeń.
3. Zaostrz lockdown.
4. O, zakażenia spadły bo się cieplej zrobiło... WIDZICIE SZURY, LOCKDOWN DZIAŁA
5. Robi się zimno, liczba zakażeń rośnie.
6. Czym prędzej lockdown.
7. I tak zakażenia rosną.
8. Zaostrz lockdown.
9. Dalej jest zimno.
10. Zakażenia rosną.
11. Niedzielski blue screen.
#bekazpisu #koronawirus #covid19
@k1fl0w: Ja odpowiedziałem na to pytanie a nie o lockdown.
@Cybher1: Tak, tak. Latem były potężne wzrosty zakażeń XD Na wykresie zaznaczyłem ostatni dzień lata - 22.09.2020. Jak widać wykres na lewo od tej daty jest taki sam jak na prawo ( ͡° ͜ʖ ͡°) Prosze Cie- co Ty chcesz porównywać w ogóle. Widać wyraźnie, ze wzrosty nastepują jesienią i wiosną(czyli w naturalnym czasie sezonowych zachorowań)
źródło: comment_1615483726ZcjD1l91trAxDw7giaKurE.jpg
Pobierz@mrfavor: to dlaczego w stanach w lato rosło a nie spadało?
źródło
i może tego tutaj tak nie widać ale z ~20k w maju wskoczyło na ~70k w lipcu
źródło: comment_1615484137IZHxPSgP7uGdceWZImGKcM.jpg
PobierzNo ale widać przecież wyraźnie na tym Twoim wykresie, że największe wzrosty zaczęły się właśnie jesienią.
Dodatkowo, jeśli chodzi o Stany to duży i zróżnicowany kraj i sadze, ze trzeba by rozpatrywać poszczególne stany osobno, a na tą niewielką( w skali roku) górkę w lipcu mogło mieć wpływ wiele czynników (pamiętajmy , że rozmawiamy o raportowanej liczbie dodatnich testów, na co może mieć wpływ wiele rzeczy)
Czy chcesz mi
źródło: comment_1615485830MBdHxz5a3APCLJUe30ePxG.jpg
Pobierz@mrfavor: no joke sherlock
wzielo się to z poluzowania obostrzeń + okresy świąteczne dzień dziękczynienia i boże narodzenie gdzie bardzo wielu amerykanów podróżowało i spotykało się w większych
Może tak, a może nie, skąd wiesz? ,a może to tylko Twój efekt potwierdzenia? Bo można mieć chyba wątpliwości co do tego? - Bo to, że przecież poluzowanie obostrzeń nie musi automatycznie powodować wzrostu zakażeń, to wiemy na pewno, - pokazuje to przykład
plandemia!!11 otwieramy!!111 bill gates!!11 etc. etc. etc.
Ci bandyci się nie zatrzymują bo wiedzą że społeczeństwo jest konformistyczne a ci co się stawiają (przedsiębiorcy szeroko rozumiani) to albo są wyśmiewani przez
i prawidłowo wirus sam się nie rozniesie dalej