Aktywne Wpisy

W końcu mi doszła suszarka borza i to nie w końcu tylko już bo w 5 dni z chin xD dałem za nią 56 zł, wysyłka gratis, cóż mogę rzec - na papierze wygląda tak samo jak Dyson, 1600 W, 110000 rpm, deklarowane temperatury suszenia jak w dysonie (mniej więcej bo różne generację miały inne - te są podobne jak w Supersonic 1gen). W zestawie koncentrator jeden (trochę wygląda jak drukowany 3d
źródło: 1000005831
Pobierz
obszarnik +28
Szkoda że twórcy tego profilu nie wiedzą że promowanie takich patologicznych osobowości jak ten drący cały czas ryja i znający się na wszystkim dziki trener może im co nieco zaszkodzić. Chyba że sami uważają to co krzyknie ten typ za prawdę objawioną.
#sct #patologiazmiasta #krakow
#sct #patologiazmiasta #krakow
źródło: Zrzut ekranu 2026-02-28 o 09.40.38
Pobierz

Hello,
potrzebuję prostego GREPa w stylu ale coś psuję.
Tekst w cudzysłowie (wraz z nim) oraz wartości powinny mieć bolda, zaś nawias nie.
Mam coś takiego:
ale nie rusza. Cóż czynię źle?
@suicide_is_painless: to jest regex a nie grep. grep to będzie:
@suicide_is_painless: (?<=()\d+: nie wiem co chciałeś tu uczynić, ale jak chcesz użyć nawiasów jako znak to musisz używać \(
Co do zadania: czy ten program nie pozwala na używanie catch group? Coś w tym
greprównież używa regexów. Zapewne miałeś na myśli, że to jest składnia PCRE a nie POSIX.@suicide_is_painless:
"[^"]*" \([0-9]+\)@Saly niestety nie łapie to poprawnie, boldują się również same nawiasy gdzie są cyfry. Dziękuję za fajną stronę! :D
@Hauleth Dzięki za uświadomienie rozróżnienia! Kod niestety nie działa w związku z tym że do Adobe, a ja jestem zbyt nierozgarnięty by