Wpis z mikrobloga

pamiętam jak prawie cały wykop krzyczał, że trzeba wszystko zamknąć bo jest 100 osób zarażonych dziennie, a teraz krzyczą, żeby wszystko otwierać jak jest 17k dziennie xD

@lucaseq: ja tam się wcale nie dziwię, na początku to było coś nowego, nieznanego, tajemniczą zaraza z Chin, a teraz jak już parę milionów przwchorowalo, mało kto umarł, to stosunek społeczeństwa do Covid jest zupełnie inny. Każdy zna kogoś, kto był chory, 99% ludzi
O, widzisz, a ja mam na odwrót. Na początku uważałem, że zamykanie lasów, chwalenie Szumowskiego itd. jest idiotyczne i naiwne, a teraz - od jesieni - po tym jak wielu znajomych moich dziadków umarło, dusząc się pod respiratorami, to podchodzę do sprawy z pokorą. Oczywiście inna kwestia, że rząd spieprzył mnóstwo rzeczy i nie dziwię się, że ludzie są wściekli. Niemniej wirus istnieje - i zabija.

mało kto umarł

@LilyOfTheValley: Serio...?
Serio...?

@Tywin_Lannister: serio, +/- 1%

Skąd ta liczba? Bo nie raz czytałam, że ludzie po przechorowaniu covida często mają problemy z kondycją, oddychaniem itp. A teraz jeszcze pojawiła się brytyjska mutacja, przez którą chorują coraz młodsze osoby.

@choochoomotherfucker: a ja nic nie czytałam, ale znam ok. 50 osób, które przeszły Covid, znajomi, ludzie z pracy, rodzina itp. i nikomu nic nie jest. Co do odmiany brytyjskiej, sama ledwo co prawdopodobnie