Aktywne Wpisy

PodniebnyMurzyn +15
1250 zł brutto za wymianę oleju z filtrami i przegląd auta, a niech mnie dunder świśnie.

#jedzenie71 #wroclaw
Nie cała gastronomia zamieniła się w patologię.
Miałem ostatnio okazję zjeść jeden z najlepszych kebabów w moim źyciu. Z karkówki. Teoretycznie pół kilowy, realnie znacznie cięższy. W mięciutkiej bułce z sezamem, a nie takiej przeciętnej z selgrosa czy hambexu.
Był na tyle duży, że dla odmiany musiałem sobie pomagać sztućcami - sama gęba nie wystarczyła.
Był na tyle duży, że nie dałem rady zjeść go w całości, co rzadko mi
Nie cała gastronomia zamieniła się w patologię.
Miałem ostatnio okazję zjeść jeden z najlepszych kebabów w moim źyciu. Z karkówki. Teoretycznie pół kilowy, realnie znacznie cięższy. W mięciutkiej bułce z sezamem, a nie takiej przeciętnej z selgrosa czy hambexu.
Był na tyle duży, że dla odmiany musiałem sobie pomagać sztućcami - sama gęba nie wystarczyła.
Był na tyle duży, że nie dałem rady zjeść go w całości, co rzadko mi
źródło: IMG_20250809_185743__01
Pobierz

Jak coś bardziej wyszukanego to Gran Cerdo, szczególnie białe jest fajne ale czerwone też spoko, powinieneś się zmieścić do 50 zł. Ale to już u mniejszych importerów będzie.
Po za tym takim bezpiecznym strzałem jest dla
@fiir: to już od dwudziestu lat nieprawda. Tak było jak polski rynek importerski się rozkręcał i ludzie nawet nie patrzyli na apelację a na sam kraj pochodzenia. Francja nie bez przyczyny jest tak ceniona na świecie. Bo robi od groma świetnych win również w przystępnych cenach. Na tle tak dużej konkurencji na rynku wewnętrznym i tak
@fiir: to już od dwudziestu lat nieprawda. Tak było jak polski rynek importerski się rozkręcał i ludzie nawet nie patrzyli na apelację a na sam kraj pochodzenia. Francja nie bez przyczyny jest tak ceniona na świecie. Bo robi od groma świetnych win również w przystępnych cenach. Na tle tak dużej konkurencji na rynku wewnętrznym i tak
@Rzewliwy_wykolejeniec: Spaar ma godne sorty zawsze , przynajmniej w Warszawie, nie wiem czy nie najlepsze z supermarketów, ale widzę ze nie maja sprzedaży online win wiec nie pomogę z konkretnym, z pamięci kompletnie nic nie przychodzi mi do głowy. Wiem ze w lidlu tez bywa całkiem ok, myśle ze możesz