Wpis z mikrobloga

Pamiętajcie, Jeff Bezos zarabia tylko 80k USD rocznie, a jego majątek jest wirtualny- przecież gdyby sprzedał akcje amazona to rynek by się załamał ( ͡° ʖ̯ ͡°) Szkoda tylko, że pomijany jest fakt, iż w 2020 sprzedał akcje za ponad 10 miliardów USD, a w 2019 za prawie 3 miliardy USD. Wstawajcie wcześniej a dorobicie się tak jak i on! ( ͡° ͜ʖ ͡°) #antykapitalizm #neuropa #amazon
turbopisior - Pamiętajcie, Jeff Bezos zarabia tylko 80k USD rocznie, a jego majątek j...

źródło: comment_1615273503FWfxzLSlT6BjQS6UCNM5tn.jpg

Pobierz
  • 72
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie bój nic, można się dorobić miliardów bez machania łopatą i wczesnego wstawania, trzeba tylko ruszyć głową. No chyba że masz inteligencję kota domowego, no to faktycznie może być problem.

@gatineau: To czemu nie jesteś miliarderem? Po prostu rusz głową, nie chcesz mi chyba powiedzieć, że masz inteligencję kota domowego, nie? Gdzie twoje miliardy?
  • Odpowiedz
Nie bój nic, można się dorobić miliardów bez machania łopatą i wczesnego wstawania, trzeba tylko ruszyć głową.

A ty już się dorobiłeś czy zadowala cię życie biedaka

@gatineau:
  • Odpowiedz
skąd ten hejt na bezosa i jego "80k rocznie"

@dupinka5000: tyle zarabia Bezos jako członek rady nadzorczej - mniej nie może. Plus jeszcze jakiś $1.6m w formie wydatków na ochronę. Wszystko jest w raportach rocznych.

A wszystkie inne jego pieniądze to dochody kapitałowe (akcje Amazona które posiada i które rosną na wartości) ale on nich nie zarabia on je ma - zdobył wszystkie w 1995 gdy powołał do życia firmę
  • Odpowiedz
A ty już się dorobiłeś czy zadowala cię życie biedaka

@Chodtok: już się dorobiłem, między innymi jako akcjonariusz Amazon od kilku lat. Tak, możesz kupić tę akcję i też zarobić bez kiwnięcia palcem. Ci debile tego w ogóle nie sprawdzają.
  • Odpowiedz
@gatineau: czyli od 20 lat pobiera minimalne wynagrodzenie z Amazona + Amazon opłaca mu horrendalnie dużą ochronę?
Nawet jakby to 1.6 mln pobierał w gotówce to i tak nie byłoby to wielkie wynagrodzenie patrząc na wielkość i kapitalizację jego firmy.
  • Odpowiedz
czyli od 20 lat pobiera minimalne wynagrodzenie z Amazona + Amazon opłaca mu horrendalnie dużą ochronę?

@dupinka5000: dokładnie tak

Choć nie powiedziałbym że ochrona jest jakoś super droga: trzeba ochronić Bezosa, jego rodzinę, też pewnie obserwować rodziców, generalnie każdego kogo ktoś mógłby chcieć porwać dla okupu. Bycie miliarderem o którym piszą w gazetach przychodzi też ze swoimi minusami
  • Odpowiedz
O kurczę czyli siedzą tu z nami maluczkimi na vipocc.kj osobistości z listy stu najbogatszych polaków wow :o

@Chodtok: nigdzie nie napisałem że dorobiłem się miliardów.

Pytałeś "dorobiłeś się czy zadowala cię życie biedaka"

Nie jestem "biedakiem" ergo się dorobiłem. Taką dostałeś odpowiedź jaką dałeś skalę.
  • Odpowiedz
No nie
Pytałem cytując

można się dorobić miliardów bez machania łopatą i wczesnego wstawania, trzeba tylko ruszyć głową

Co cię w takim razie powstrzymuje przed dorobieniem się miliardów
  • Odpowiedz
Pytałem cytując

@Chodtok: no to następnym razem pytaj pytając. Cytat to kontekst, a pytanie to pytanie.

A ja i tak dałem ci odrobinę kredytu zaufania, bo ja oczywiście wiem że w domyśle biorąc pod uwagę kontekst (cytat) mogłeś chcieć
  • Odpowiedz
@dupinka5000: nie ma 100% własności, sprzedawał akcje i też zapewne wypłacał sobie dywidendę od akcji. W USA prawdodobnie nie ma podwójnego opodatkowania, więc nie musi kombinowac z wyplacaniem sobie pensji jako prezes.
  • Odpowiedz