Aktywne Wpisy
Są na tagu mireczki którzy pracują już w branży IT > 10 lat i mają już dosłownie wszystko co chcieli?
Mieszkanie, samochód z salonu, rowery z karbonu, iphony, dysony, smartwatche, konsole, hifi, tv oled itp...
Na co wydajecie hajs? Zostają już tylko drogie hobby jak szybowce, spadochrony i strzelectwo?
Czuje się spełniony ale jednak konsumpcjonizm daje o sobie znać i szukam czegoś fajnego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#
Mieszkanie, samochód z salonu, rowery z karbonu, iphony, dysony, smartwatche, konsole, hifi, tv oled itp...
Na co wydajecie hajs? Zostają już tylko drogie hobby jak szybowce, spadochrony i strzelectwo?
Czuje się spełniony ale jednak konsumpcjonizm daje o sobie znać i szukam czegoś fajnego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#
lukbla +50
#spierdotrip okrutny. Natknąłem się na miejsce gdzie chłopak się powiesił
źródło: temp_file4482925835094633936
Pobierz

Argument o sztucznych macicach upada tu juz zupełnie. Neonatologia potrafi utrzymać przy życiu wczesniaki z 23 tc i umożliwić im dalszy rozwój - sztuczną macicą jest inkubator. Procedura aborcji do 24 tc polega jednak na celowym i umyslnym uśmierceniu zdrowego płodu zastrzykiem w serce i wywołaniu porodu martwego dziecka. Dziecka, którego nie trzeba było zabijać. Jak to się ma sprzecznej z logika paplaniny, że celem aborcji nie jest zabicie płodu, tylko przerwanie ciąży? Wiele pytań bez odpowiedzi...
Podziwiam te kręgosłupy moralne z plasteliny. Da się tak w ogóle prosto chodzić?
#aborcja #aborcyjnydreamteam #bekazfeministek #bekazlewactwa
źródło: comment_1615099654Zo11g8p08pDBtkZfDzwYbb.jpg
Pobierz@kot_gagarina: Istnieje. Ktoś zakazał każdej formy aborcji by zdobyć przychylność pewnej grupy ludzi. Ktoś odebrał mi kawałek wolności.
@bigos555
@DJArmani: A jak puściła i bombelek w drodze to co wtedy? Dobrze jej tak hehe? Sama tego chciała hehe? Niech teraz hehe cierpi i wychowuje patusa hehe. No rzeczywiście rozwiązałeś problem.
@waro: Pierwsza aborcja gratis, za każdą następną zapłacisz kartą.
A tak serio, to wtedy, gdy taka jest wola rodziców. Dlaczego ktoś miałby zdejmować ciężar tej decyzji z osób najbardziej zainteresowanych.
@ciemnienie: Nie wiem o co ci chodzi. Jeśli można go wyjąć, nie zabijając to nie widzę problemu. Metoda musi być jednak nie bardziej ryzykowna dla matki i tyle.
@ciemnienie: w 24 tc, nawet gdyby urodził się żywy, to albo nie pożyłby za długo, albo byłby niepełnosprawny. To nie jest tak, że się urodzi na tak wczesnym etapie ciąży, potem urośnie i będzie wszystko
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Sztuczna_macica
Dlatego jestem z tobą. Całkowicie popieram.
Człowiek ma wolną wolę i nie można go na siłę uczynić dobrym czy złym pozbawiając go prawa wyboru.
To właśnie wolna wola jest znakiem człowieczeństwa.
@eiaculatiopraecox: czyli co, kobiety na kartki? Czy może gwałty mają być dozwolone? Bo inaczej jak żadna cię nie zechce, to z twojego prawa nici?
Komentarz usunięty przez moderatora
@Nieszkodnik: Ponoć każda potwora znajdzie swego amatora. Zawsze można obniżyć poprzeczkę w przypadku chęci prokreacji( ͡° ͜ʖ ͡°)
@eiaculatiopraecox: Nie jestem od rozwiązywania problemów osiedlowego p-------a.
A mój problem z aborcją na życzenie polega po pierwsze na finansowaniu – powinna być płatna 100% przez zlecającą skrobanie, (i tak płaciliby mężczyźni, którzy faktycznie są ojcami, albo którym wmówiono, że
@DJArmani: Przytłaczająca większość aborcji jest wywoływana farmakologicznie we wczesnej fazie ciąży. Bez problemu sfinansuję zabieg jeśli zajdzie taka potrzeba.
@eiaculatiopraecox: I to ma mnie przekonać do fundowania karynom prochów poronnych z podatków, czy o co chodzi? Taki wydatek jest tym bardziej w zasięgu finansowym.