Wpis z mikrobloga

Naprawdę pokrętni są ci promotorzy aborcji. Niby aborcja do 24 tc tak, ale wyjątkowo. Jednak na życzenie i bez zadawania pytań, bo kobieta MA PRAWO oraz (tu cytat) "*&UJ Z WAMI ABORCJA Z NAMI". Dlatego promuje się tu Aborcyjny Dream Team, która umożliwia terminacje zdrowej ciąży aż do 24 tc na każde życzenie kobiety.

Argument o sztucznych macicach upada tu juz zupełnie. Neonatologia potrafi utrzymać przy życiu wczesniaki z 23 tc i umożliwić im dalszy rozwój - sztuczną macicą jest inkubator. Procedura aborcji do 24 tc polega jednak na celowym i umyslnym uśmierceniu zdrowego płodu zastrzykiem w serce i wywołaniu porodu martwego dziecka. Dziecka, którego nie trzeba było zabijać. Jak to się ma sprzecznej z logika paplaniny, że celem aborcji nie jest zabicie płodu, tylko przerwanie ciąży? Wiele pytań bez odpowiedzi...

Podziwiam te kręgosłupy moralne z plasteliny. Da się tak w ogóle prosto chodzić?
#aborcja #aborcyjnydreamteam #bekazfeministek #bekazlewactwa
c.....e - Naprawdę pokrętni są ci promotorzy aborcji. Niby aborcja do 24 tc tak, ale ...

źródło: comment_1615099654Zo11g8p08pDBtkZfDzwYbb.jpg

Pobierz
  • 226
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LilyOfTheValley: zastrzyk podawany jest płodowi, który za chwilę się urodzi. Minuty dziela go od tego, że się urodzi i będzie niezależny od ciała matki a mimo to jest uśmiercany, choć równie dobrze możnaby do urodzić żywego. Dokładnie wiesz w której chwili jest już dzieckiem? Jeśli noga jest w kanale rodnym to jest to noga płodu a głową dziecka? Czy może płodem się jest dopóki nie odetnie się pępowiny?
@bigos555
  • Odpowiedz
Jak nie chce dziecka, to jest prostszy sposób – wystarczy nie puszczać dziury bez gumy każdemu kawalerowi, który ufunduje paczkę szlugów i dwieście kolorowej.

@DJArmani: A jak puściła i bombelek w drodze to co wtedy? Dobrze jej tak hehe? Sama tego chciała hehe? Niech teraz hehe cierpi i wychowuje patusa hehe. No rzeczywiście rozwiązałeś problem.
  • Odpowiedz
kiedy aborcja jest dopuszczalna, a kiedy nie

@waro: Pierwsza aborcja gratis, za każdą następną zapłacisz kartą.

A tak serio, to wtedy, gdy taka jest wola rodziców. Dlaczego ktoś miałby zdejmować ciężar tej decyzji z osób najbardziej zainteresowanych.
  • Odpowiedz
w przypadku aborcji na zadanie w 23 tc to nie zachodzi.

@ciemnienie: Nie wiem o co ci chodzi. Jeśli można go wyjąć, nie zabijając to nie widzę problemu. Metoda musi być jednak nie bardziej ryzykowna dla matki i tyle.
  • Odpowiedz
zastrzyk podawany jest płodowi, który za chwilę się urodzi. Minuty dziela go od tego, że się urodzi i będzie niezależny od ciała matki a mimo to jest uśmiercany, choć równie dobrze możnaby do urodzić żywego.

@ciemnienie: w 24 tc, nawet gdyby urodził się żywy, to albo nie pożyłby za długo, albo byłby niepełnosprawny. To nie jest tak, że się urodzi na tak wczesnym etapie ciąży, potem urośnie i będzie wszystko
  • Odpowiedz
@eiaculatiopraecox: > Ktoś odebrał mi kawałek wolności.

Dlatego jestem z tobą. Całkowicie popieram.

Człowiek ma wolną wolę i nie można go na siłę uczynić dobrym czy złym pozbawiając go prawa wyboru.

To właśnie wolna wola jest znakiem człowieczeństwa.
  • Odpowiedz
A jak puściła i bombelek w drodze to co wtedy? Dobrze jej tak hehe? Sama tego chciała hehe? Niech teraz hehe cierpi i wychowuje patusa hehe. No rzeczywiście rozwiązałeś problem.

@eiaculatiopraecox: Nie jestem od rozwiązywania problemów osiedlowego p-------a.
A mój problem z aborcją na życzenie polega po pierwsze na finansowaniu – powinna być płatna 100% przez zlecającą skrobanie, (i tak płaciliby mężczyźni, którzy faktycznie są ojcami, albo którym wmówiono, że
  • Odpowiedz
Co ja k---a czytam jacyś naziści, zastrzyki w serce jako powszechna metoda aborcji, ciąża i poród to jak wycisniecie pryszcza bo panie TO SOM SIŁY NATURY.
  • Odpowiedz
@kot_gagarina: konsekwencją seksu, oprócz ciąży, mogą też być choroby weneryczne. Mamy przestać je leczyć, bo każdy jest świadomy ryzyka i powinien brać odpowiedzialność za swoje czyny?
  • Odpowiedz
Przytłaczająca większość aborcji jest wywoływana farmakologicznie we wczesnej fazie ciąży.

@eiaculatiopraecox: I to ma mnie przekonać do fundowania karynom prochów poronnych z podatków, czy o co chodzi? Taki wydatek jest tym bardziej w zasięgu finansowym.
  • Odpowiedz