Aktywne Wpisy

wezsepigulke +221

PiotrFr +62
Klient do mnie zadzwonił w sprawie otynkowania domku i muru, który zrobił mu inny murarz.
Tak, murarz z własną firmą, to nie klient sam sobie zrobił.
Nawet nie wysiadłem z samochodu xD
#budownictwo #pracbaza #k--------------------l
Tak, murarz z własną firmą, to nie klient sam sobie zrobił.
Nawet nie wysiadłem z samochodu xD
#budownictwo #pracbaza #k--------------------l
źródło: temp_file4358809512425174326
Pobierz

Argument o sztucznych macicach upada tu juz zupełnie. Neonatologia potrafi utrzymać przy życiu wczesniaki z 23 tc i umożliwić im dalszy rozwój - sztuczną macicą jest inkubator. Procedura aborcji do 24 tc polega jednak na celowym i umyslnym uśmierceniu zdrowego płodu zastrzykiem w serce i wywołaniu porodu martwego dziecka. Dziecka, którego nie trzeba było zabijać. Jak to się ma sprzecznej z logika paplaniny, że celem aborcji nie jest zabicie płodu, tylko przerwanie ciąży? Wiele pytań bez odpowiedzi...
Podziwiam te kręgosłupy moralne z plasteliny. Da się tak w ogóle prosto chodzić?
#aborcja #aborcyjnydreamteam #bekazfeministek #bekazlewactwa
źródło: comment_1615099654Zo11g8p08pDBtkZfDzwYbb.jpg
PobierzCuż dla mnie nie. Mi na przykład jest przykro i smutno, że mogłem mieć brata, który sprawiłby, że moje życie byłoby ciekawsze. Nie jest mi to obojętne. Mam poczucie straty w postaci niespełnionej
@kot_gagarina: No właśnie - "szansy". To jest smutek z powodu braku istnienia potencjalnej osoby, a nie już istniejącej. Na podobnej zasadzie kobiecie może być smutno z powodu negatywnego wyniku na teście ciążowym albo w momencie, gdy się dowiedziała o własnej bezpłodności.
„(…) No właśnie nie. Człowiek różni się od zwierzęcia. Na przykład tym, że nie działa wyłącznie na podstawie instynktów. Podejmuje decyzje. Złe. Dobre. Takie których potem żałuje.”
Jasna sprawa. Żałowanie, że się dopuściło do niechcianej ciąży jest jak mniemam w 100% przypadków dominującą emocją, pod ramię z w---------m, zrozpaczeniem, przerażeniem, całą gamą druzgoczących odczuć, każdej osobie w tej sytuacji należy się szczere współczucie i prawo podjęcia najlepszej możliwej decyzji. Najlepszą możliwą decyzją w przypadku niechcianej ciąży jest jej
@eiaculatiopraecox: Jedzenie mięsa też nie jest obowiązkowe. Jeśli lewusy nie chcą jeść mięsa, niech nie jedzą, ale niech nie zaglądają innym do talerzy.
i trochę @FunnyLogin:
Cały czas powtarzam, nie chce niczego zakazywać. Rolą rodziców jest odpowiedzialność za taką decyzję. Nie zgadzam się jednak na promowanie aborcji w stylu "Najlepszą możliwą decyzją w przypadku niechcianej
@martwykotek: piszesz o zmuszaniu do heroizmu
jeszcze niedawno ten zwrot był używany w przypadku zmuszania do rodzenia dzieci z wykrytym wadami rozwojowymi (wyrok TK)
OP pisze o zdrowej ciąży, donoszenie załkowicie zdrowego *dziecka teraz się już łapie do zmuszania do heroizmu? Nie dostałem