Wpis z mikrobloga

Naprawdę pokrętni są ci promotorzy aborcji. Niby aborcja do 24 tc tak, ale wyjątkowo. Jednak na życzenie i bez zadawania pytań, bo kobieta MA PRAWO oraz (tu cytat) "*&UJ Z WAMI ABORCJA Z NAMI". Dlatego promuje się tu Aborcyjny Dream Team, która umożliwia terminacje zdrowej ciąży aż do 24 tc na każde życzenie kobiety.

Argument o sztucznych macicach upada tu juz zupełnie. Neonatologia potrafi utrzymać przy życiu wczesniaki z 23 tc i umożliwić im dalszy rozwój - sztuczną macicą jest inkubator. Procedura aborcji do 24 tc polega jednak na celowym i umyslnym uśmierceniu zdrowego płodu zastrzykiem w serce i wywołaniu porodu martwego dziecka. Dziecka, którego nie trzeba było zabijać. Jak to się ma sprzecznej z logika paplaniny, że celem aborcji nie jest zabicie płodu, tylko przerwanie ciąży? Wiele pytań bez odpowiedzi...

Podziwiam te kręgosłupy moralne z plasteliny. Da się tak w ogóle prosto chodzić?
#aborcja #aborcyjnydreamteam #bekazfeministek #bekazlewactwa
c.....e - Naprawdę pokrętni są ci promotorzy aborcji. Niby aborcja do 24 tc tak, ale ...

źródło: comment_1615099654Zo11g8p08pDBtkZfDzwYbb.jpg

Pobierz
  • 226
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Podziwiam te kręgosłupy moralne z plasteliny. Da się tak w ogóle prosto chodzić?

@ciemnienie: spytaj swojego idola Bosaka, nie ludzi, którzy opowiadają się za prawem kobiet do wyboru.
  • Odpowiedz
@LilyOfTheValley: lol, nie wygląda zdrowo xd Może leży w stanie wegetatywnym? Wygląda, że jest w normie rozwojowej. Jaka niepełnosprawność dopuszczasz, aby kogoś nie pozbawić życia?

Co do twojej koleżanki. Nawet pierworódka poczuje ruchy dziecka przed 20 tc. Takie nieogarnięte kobiety powinny się chować ze wstydu a nie być podawane za przykład.
@kobiaszu: to nie jest temat o wartościowaniu życia ludzi niepełnosprawnych, ale dobrze wiedzieć że jestes za prewencyjnym
  • Odpowiedz
@ciemnienie: Aborcja, n-------i wszystko sprowadza się JEDYNIE do jednego.
"Twoja wolność kończy się tam gdzie zaczyna się moja"
dla mnie możesz brać heroine, lsd,kokainę i m------n oraz robić aborcję w 9 miesiącu ciąży i następnie skorzystać z eutanazji.
TO TWOJE ŻYCIE, co mnie to obchodzi ? Nie zabraniam Ci niczego, masz wolną wolę rób jak chcesz.
Każdy wybór nosi konsekwencje i TY je poniesiesz. Jednak wybór to wolność a tylko
  • Odpowiedz
@eiaculatiopraecox Zakładając, że w kobiecie rozwija się zdrowy płód, życie matki nie jest zagrożone, a mimo wszystko chce ona dokonać aborcji, twoim zdaniem, do którego tygodnia ciąży taka aborcja na życzenie powinna być możliwa ?
  • Odpowiedz
@ciemnienie:
Przejdziesz na czerwonym i Cie potracę - Ty mi płacisz za szkody ficzyne i samochodowe
Po kokainie zrobisz burdy w sklepie - wyrog srogi
Zrobisz aborcje tydzień przed porodem - miłych koszmarów do końca życia
Nie masz oc i pt a jeździsz po drogach publicznych ? - powiedz papa oszczędnościom
Pijesz w parku i robisz burdy? - mandat będzie taki że na a-----l CI braknie przez
  • Odpowiedz
Ja uważam, ze skazywanie ludzi na opiekę nad ciężko niepełnosprawnym dzieckiem, które po śmierci rodziców nie jest w stanie sobie poradzić jest niemoralne.

@martwykotek: ale w tym wpisie to nie jest jednak o abortowaniu całkowicie zdrowych płodów?
i to w wieku w którym opieka medyczna już była by je w stanie odratować nawet poza ciałem matki (24 tydzień?)

Wydaje mi się że op nic nie pisał o rodzeniu ciężko
  • Odpowiedz
Jeszcze raz - czemu ta odpowiedzialność miałaby służyć?

Temu samemu czym odpowiedzialności (choćby polityczna) za złe rządzenie państwem. Ma ograniczyć złe decyzje i promować dobre.

@waro: No dobra. To przez negację:
  • Odpowiedz