Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 490
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 13
@Arc2 oczywiście że byli, ale lewica to generalizuje, tak jakby wszyscy byli zbrodniarzami. Zdarzały się podpalenia i ludobujstwa, ale zazwyczaj (podkreślam, ZAZWYCZAJ) w ramach zemsty za kolaboracje z komunistami, nazistami albo UPA. Z komunizmem gospodarczym też nie ma związku, tylko z komunizmem ideologicznym/władzą komunistyczną. Nadal nie domyśliłem się związku z kapitalizmem, więc proszę wytłumacz mi o co chodzi.
  • Odpowiedz
@Stahu20000: Tak czytam co pisze lewica na ten temat, bo na historii za moich czasów o tej historii nie mówiono wcale.
Piszą głównie o tym, że tworzenie worka pod tytułem "żołnierze wyklęci" i wrzucanie tam bohaterów razem ze zbrodniarzami nie jest w porządku.
  • Odpowiedz
@Arc2: Dokładnie tak samo uważam. Komuna zrównała tych co rzeczywiście walczyli od lepszą Polskę z tymi którzy byli zwykłymi bandytami, a teraz patoprawica bierze wszystkich i bandytów przykleja do bohaterów. Ten sam kierunek tylko inny zwrot.
Trzeba jasno mówić co robili źle, a co robili dobrego i pamiętać, że obżarci parówkami z promocji w Lidlu będziemy mieli ciężko zrozumieć w jakiej oni żyli rzeczywistości.
  • Odpowiedz
  • 9
@Arc2

Piszą głównie o tym, że tworzenie worka pod tytułem "żołnierze wyklęci" i wrzucanie tam bohaterów razem ze zbrodniarzami nie jest w porządku.

Sami przecież to robią, nazywając ich ,,zbrodniarzami wojennymi" w tym czasie uważając armię czerwoną za bohaterów.
  • Odpowiedz
@Stahu20000: Nie słyszałem o tym, żeby Lewica wymyśliła pojęcie "żołnierzy wyklętych" i wrzuciła tam Pileckiego razem z np. Burym.
Z tego co wiem rozpropagował to IPN, ale może masz inne informacje, możesz się podzielić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
nie przyjmujesz do wiadomości że wśród tych "wyklętych" byli ludobójcy i zbrodniarze?

@Arc2: To już chyba nawet Żydzi z Judenratów wysłali więcej swoich do Oświęcimia, czy innej Treblinki.
  • Odpowiedz