Aktywne Wpisy

bober234 +434
Za namową pracownika banku założyłem lokatę dwuletnią, która inwestowała moje pieniądze w akcje spółki Alphabet. Lokata miała gwarantowany zysk 4,2%, a maksymalny 30%.
W dniu otwarcia akcje Alphabet kosztowały 130 dolarów, a w dniu zamknięcia już 246. Można więc powiedzieć, że spółka urosła o około 70%.
Jakie było moje zdziwienie, gdy w piątek lokata się zakończyła, a na moje konto trafiło… tylko 4,2%.
Poniżej wklejam odpowiedź pracownika banku .
Dziś przeczytałem regulamin
W dniu otwarcia akcje Alphabet kosztowały 130 dolarów, a w dniu zamknięcia już 246. Można więc powiedzieć, że spółka urosła o około 70%.
Jakie było moje zdziwienie, gdy w piątek lokata się zakończyła, a na moje konto trafiło… tylko 4,2%.
Poniżej wklejam odpowiedź pracownika banku .
Dziś przeczytałem regulamin
źródło: image_picker_9D95E293-32D9-4EC5-A6BF-0D0155F882EA-35986-00000D4F7B3DF5F8
Pobierz
staryalkus +493
kupiłem dziś nowy samochód (。◕‿‿◕。) przesiadam się ze starego Fiata Punto do Toyoty Yaris w hybrydzie, rocznik 2018, 54k przebiegu, pierwszy właściciel, serwisowana w ASO. Jeździ jak marzenie. Jaram się jak Rzym za Nerona ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#chwalesie #samochody #motoryzacja #toyota
#chwalesie #samochody #motoryzacja #toyota

To nieprawda, że nawet najsłabsze monitory miały 100 Hz, bo nie miały, ale prawdą jest, że przez praktyczny brak imput laga to taki monitor crt 60, 75, czy tam 85 Hz był lepszy niż typowy LCD. Długo najpopularniejszy był wtedy LG Flatron z ekranem 19" i odświeżaniem 85 Hz i jego mniejsza 17" wersja.
Co do dynamicznego celownika - zawsze lepiej mieć
Komentarz usunięty przez autora
https://www.cnet.com/products/lg-f700p-crt-monitor-17/
Monitory ciekłokrystaliczne obsługują jedną rozdzielczość. Obraz, który nie jest w tej jedynej obsługiwanej przez taki monitor rozdzielczości, jest na nią przeskalowywany. Albo przez sam monitor, albo przez komputer. Zazwyczaj to drugie.
Tak działa Counter-Strike 1.6 po aktualizacji z 2013 roku. Nim obraz dotrze do monitora jest on przeskalowywany na rozdzielczość pulpitu, która w zamyśle jest również natywną rozdzielczością
https://github.com/djdallmann/GamingPCSetup/tree/master/CONTENT/DOCS/GAMECONFIGS/CS16
Robił to koleś, który analizuje cs 1.6 od podszewki. Tu jego odkrycie błędu związanego z pozycją celownika:
Komentarz usunięty przez autora
@becvvv: Może trzymajmy jednak jakiś
@becvvv: Tych błędów jest niestety mnóstwo. Poczynając od tego, że czasami niewielkie ruchy myszą w ogóle nie zmieniają pozycji celownika (prawdopodobnie wiele osób zauważyło coś podobnego na włączonym zoomie, gdzie ten efekt jest silniejszy), do popsutych hitboxów, dawno wiszących na githubie. Czy tego błędu ze scrollem na Xorg.
Ten tekst nie neguje przecież tych rzeczy. Ma być dostatecznie prosty, zwięzły i skupiać się na podstawach
Temat rzeka, zwłaszcza gdy na serwerze ma jeszcze działać amx i rehlds. Chętnie bym poczytał o tym coś więcej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@lesbijskiematkigejowscyojcowie: pierwsze słyszę takie coś, widziałem wątek na hltv teraz, to brzmi jak jakiś cs voodoo (w csgo niektórzy ciągle myśllą żeby zmieniać m_yawspeed na stretched xD)
ja chyba raczej wolę 44hz więcej niż wierzyć w jakieś mityczne spowolnienie