Aktywne Wpisy

brazowooka_eS +40
Będąc dzisiaj na rowerze uświadomiłam sobie, że jakbym chciała szukać chłopa na portalu wykop.pl to momentalny game over xD już tłumaczę:
- przede wszystkim - jestem kobietą,
- mam dużo tatuaży,
- miałam psa marki amstaff / pitbull,
- bardzo dużo jeżdże na rowerze
- przede wszystkim - jestem kobietą,
- mam dużo tatuaży,
- miałam psa marki amstaff / pitbull,
- bardzo dużo jeżdże na rowerze

trebeter +140
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

źródło: comment_1614328429qD7nspCZlsnwL4xfLrpH91.jpg
Pobierz@motaboy: xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
@motaboy: ja bym chciał wiedzieć w jakim stopniu 500+ przyczyniło się do:
- wzrostu inflacji
- liczby urodzeń
- liczby kobiet które opuściły rynek pracy
Nie wiem i nie interesuje mnie to.
@motaboy: "lepiej" xD Zobacz jak stoimy z kwotą wolną od podatku na tle innych, coraz to bardziej egzotycznych państw. Zobacz ile lat nie jest podnoszony drugi próg podatkowy przez co rosną dochody z PIT kosztem portfela podatników. Zobacz wreszcie w jakim tempie i skali inflacja (nie średnia GUS, ale inflacja dóbr
@barystoteles: Wiem o tym i tez mi sie to nie podoba.
@ShoCku Powiem więcej 500+ w momencie wprowadzania stanowił aż 30% minimalnej na rękę. Bezwarunkowy zasiłek na dziecko przez 18 lat to rzecz niespotykana nawet w "socjalnej" Skandynawii.
Z biedy nie wychodzi poprzez zasiłek. Moze krótkoterminowo, ale w długim terminie? Inflacja już pozarła 100zł z 500+ i wciąz jest głodna.
Z biedy wychodzi sie pracą i rozwojem.
Programista 15k kupuje sobie auto za 50k, bo kurla moze po 5 miesiacach kupic je za gotowke (zakladajac ze 5k wydaje na dostatnie zycie). Nie narusza to jego budzetu.
Magazynier 3k kupuje sobie auto za 50k na kredyt, ktorego rata wynosi 1k. Praktycznie nic nie odklada, problem stanowi pojscie do dentysty, zepsuta pralka.
Tak, pan programista to Niemiec. Pan magazynier to Polska.