Wpis z mikrobloga

@Kasahara: Ja nie mówię, że jest to powalający wynik, ale samo to, że robi mocno głęboko raw bez pasa, niczego. Z budowy bardzo niepozorny typ. Ja w tym momencie może zrobię 190kg z neoprenami i pasem i to bardzo płytko ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@vostok: Nie. Po co. Ale gdybym siadał w ten sposób bym też doszedł 200+. Obecnie z marszu pewnie bym tak zrobił 180-200 kg. Jak siadasz w określony sposób to wywołujesz ku temu adaptacje. Tak samo jak jego by złamało 140 kg wide stance jakbyś kazał mu teraz z miejsca usiąść.
Jak siadasz w określony sposób to wywołujesz ku temu adaptacje

@Kasahara: jasne, ale przy tej technice wg mnie, to bardzo dużo odgrywa budowa, więc predyspozycje.
Wg mnie nie każdy byłby to w stanie ogarnąć, bo np. proporcje ud do piszczeli ma gorsze, albo mobilność w miednicy nie taka, czy co tam jeszcze. Klasyczny rozkrok i kąt ostry jednak mocno ułatwiają targanie. Zresztą sam pisałeś, że jesteś pokrzywiony, a tu bez wzorowej
@vostok: tylko ja pierwsze 2 lata siadałem bardzo wąsko jak on xD i 175 kg jakos bez problemu doszedłem tak samo jak podobny wynik we froncie i przypominam, ze ja te lata pierwsze ze stanu gówna + nie widziałem co to trójbój xD robiłem jakieś 5-12 reps serie. Gdyby to było 250kg+ przy 8x kg to można by było mówić, ze coś specjalnego w tej formie, ale nie 200 xd
@vostok: żeby nie było. Samego 170-175 kg nie mam i tu ostatnie pospłycene. i dopiero pracowałem nad konsekwencją głębokości, ale wtedy nagrywanie było problemem bo był zakaz + same telefony nagrywały jak ziemniak lub starczało miejsca na moim blackburry na 1-2 filmy
Kasahara - @vostok: żeby nie było. Samego 170-175 kg nie mam i tu ostatnie pospłycene...
żeby nie było.

@Kasahara: nie mówię, że Ci nie wierzę, bo akurat nogi masz mocarne (chociaż na ujęciu z boku to średnio widać ich układ) :)
Natomiast chodzi mi tylko o to, że typ przysiadu gostka z filmu jest trudniejszy w wykonaniu od takiego "normalnego" i nie każdy dałby radę doczłapać do 200 kg. Podobnie, jak z ciągami - jeden w sumo wali tony, a w klasyku się nie odnajduje i
@vostok:

Jest na odwrót niż mówisz :)
Jak wiekszość osób siada idąc 1 raz na siłownie? WĄSKO.
Bo tak naturalnie człowiek stoi na przełożenie siły wyskoku z miejsca + dominacja przedniej taśmy u większości.
Dodatkowo osoba która siada szeroko gwarantuje Ci, ze będzie miałą ok wynik w wąskim siadzie. Natomiast osoba siadająca wąska ciągle jak ustanie szerzej to zostanie zezłomowana bo albo wynik będzie diametralnie mniejszy albo nawet nie wytrzymają dwójki/przywodziciele.
@Kasahara: no, może, może. Muszę się poprzypatrywać, jak kiedy wybiorę się na siłkę.
W każdym razie mnie tam trudniej byłoby ustać w siadzie tak cnotliwie, aniżeli w lekkim rozkroku :)
Dodatkowo osoba która siada szeroko gwarantuje Ci, ze będzie miałą ok wynik w wąskim siadzie. Natomiast osoba siadająca wąska ciągle jak ustanie szerzej to zostanie zezłomowana bo albo wynik będzie diametralnie mniejszy albo nawet nie wytrzymają dwójki/przywodziciele.

@Kasahara: ale widziałeś taki fenomen rzeczywiście, czy piszesz tak bo Louie tak mówi? :D
U mnie osobiście dwa lata temu pierwszy trening LB z poszerzonym rozstawem poskutkował lepszą stabilnością i PRem +10kg(170->180), czyli dokładnie
@vostok: to nie jest duży wpływ anatomii, to jest rzecz fundamentalna. Staw biodrowy jest najbardziej zróżnicowaną strukturą anatomiczną wśród ludzi. Nie każdy jest w stanie usiąść tak wąsko z ciężarem i do tego ze stopami ustawionymi niemalże równolegle. U części osób sytuacja jest za to przeciwna i po prostu muszą siadać szerzej, aby przysiad jakoś wyglądał i nie łamały się w pół albo robiły gigantycznego butt-winka. Do tego są takie skrajne
to nie jest duży wpływ anatomii, to jest rzecz fundamentalna. Staw biodrowy jest najbardziej zróżnicowaną strukturą anatomiczną wśród ludzi. Nie każdy jest w stanie usiąść tak wąsko z ciężarem i do tego ze stopami ustawionymi niemalże równolegle. U części osób sytuacja jest za to przeciwna i po prostu muszą siadać szerzej, aby przysiad jakoś wyglądał i nie łamały się w pół albo robiły gigantycznego butt-winka.

@Saprofit: no o to mi mniej
@Saprofit: to jasne, w kontekście zawodów to wiadomo, że trzeba robić tak, żeby mechanika była jak najefektywniejsza, a przy tym skracać rom. Bo tu znaczenie mają już części centymetra :)