Wpis z mikrobloga

@mentalista92:

wszystko wskazuje na to, że najbardziej rozprzestrzenia się w szkołach, właśnie wśród tych niezdyscyplinowanych dzieciaczków w klasach I-III.

- potrzebny przypis
  • Odpowiedz
@jombl: tam rządzi szersza perspektywa która jest trudna do zauważenia przez zwyklych obywateli jak my. To co napisałem to sto procent prawdy. PiS będzie ciągnął pandemię w nieskończoność.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@cohontes: Nie znam polityki epidemicznej innych krajów. A jakbym znał to też nie musi być dla mnie logiczna i spójna ¯\_(ツ)_/¯ Póki co nikt mnie nie przekonał do tego że jest sens jednoczesnego zamykania gospodarki (w Polsce dodatkowo praktycznie brak wsparcia) i szczepienia starszych w pierwszej kolejności.
  • Odpowiedz
Wirus hula, a wszystko wskazuje na to, że najbardziej rozprzestrzenia się w szkołach, właśnie wśród tych niezdyscyplinowanych dzieciaczków w klasach I-III.

@mentalista92: zapowiadało się dobrze, ale wiedzę wypadałoby zaktualizować.

(...) keeping lower-secondary schools open had a minor impact on the overall spread of SARS-CoV-2 in society. However, teachers are affected, and measures to protect them could be considered. https://www.pnas.org/content/118/9/e2020834118
  • Odpowiedz