Aktywne Wpisy
oficjalniemartwa +62
Czemu młodzi ludzie teraz są tacy zamuleni?
Serio, pracuje z takimi 18-20+ lvl i ruszają się wolniej niż moja babcia. Zero życiowego wigoru i od miesiaca trzeba im pokazywac kazda rzecz palcem i powtarzać 10 razy co maja robić, jakby codziennie dopiero zaczynali prace w tym miejscu. W dodatku mowią niewyraźnie.
Już nie wspomnę o podejściu do czasu pracy, mają na 8:00, to oznacza dla nich, że o 8 wysiadają na przystanku pod robotą xD
Nie jestem zwolennikiem z--------u i januszeksów, a przymus pracy celem utrzymania funkcji życiowych, to najgorsze co ludzie zgotowali sobie na wzajem, ale nie dziwie się, że pracodawcy narzekają na zetki. A c--j, możecie mnie wyzywać od boomerów, ale mówię czego doświadczam.
Serio, pracuje z takimi 18-20+ lvl i ruszają się wolniej niż moja babcia. Zero życiowego wigoru i od miesiaca trzeba im pokazywac kazda rzecz palcem i powtarzać 10 razy co maja robić, jakby codziennie dopiero zaczynali prace w tym miejscu. W dodatku mowią niewyraźnie.
Już nie wspomnę o podejściu do czasu pracy, mają na 8:00, to oznacza dla nich, że o 8 wysiadają na przystanku pod robotą xD
Nie jestem zwolennikiem z--------u i januszeksów, a przymus pracy celem utrzymania funkcji życiowych, to najgorsze co ludzie zgotowali sobie na wzajem, ale nie dziwie się, że pracodawcy narzekają na zetki. A c--j, możecie mnie wyzywać od boomerów, ale mówię czego doświadczam.
picasssss1 +194
Wprowadzili w firmie nowy system premiowy, jeden chłop ze zmiany dosyć mocno się zafiksowal żeby wyrabiać progi i zarabiać grube pieniadze.
Biegał i latał po tym magazynie, miał zmienić stanowisko na w jego mniemaniu lepsze do wyrabiania progów.
Dzisiaj w robocie dostał udaru i zabrało go pogotowie, kurtyna
#pracbaza #januszex
Biegał i latał po tym magazynie, miał zmienić stanowisko na w jego mniemaniu lepsze do wyrabiania progów.
Dzisiaj w robocie dostał udaru i zabrało go pogotowie, kurtyna
#pracbaza #januszex
Mianowicie chciałabym założyć na Instagramie kanał popularyzujący naukę z zakresu podatków, prawa pracy i generalnie niezbędnej moim zdaniem wiedzy na tematy ekonomiczne, które powinien wiedzieć każdy. Treści byłyby tlumaczone w przystępny sposób tak aby każdy zrozumiał.
Jeżeli chodzi o mnie to jestem studentką rachunkowości, sama cały czas się uczę, ale przeraża mnie ten brak wiedzy w tym zakresie u młodych Polaków. Wiem, że Wykopki są trochę bardziej zorientowane, bo wiele z was coś tam czyta, inwestuje natomiast na przedmiocie w szkole średniej zwanym podstawy przedsiębiorczości licbaza nie słyszała nawet o tym co jest deklaracja PIT.
Mój chłopak ostatnio się mnie zapytał w sumie po co się rozlicza PIT i dlaczego nie robi tego pracodawca xD
Inna koleżanka była świecie przekonana, że dostanie emeryturę z ZUS, bo przecież przysyłają jej świstki.
Z edukacją ekonomiczną jest jak z edukacją seksualną - nie ma jej albo jest bardzo zła. A że odnośnie tej drugiej ostatnio bardzo dużo się mówi, jest trochę kont na Instagramie, które poświęcają jej uwagę to idąc trendem popularyzowania potrzebnej wiedzy chciałabym się zająć tą pierwszą.
Co o tym sądzicie? Ma to sens? Da się w ogóle przyciągnąć do tego ludzi? A może już są takie konta, a ja o tym nie wiem? xD
Dla mnie samej jako początkującej specjalistki z finansów i rachunkowości też byłaby to okazja, żeby się jakoś dokształcać.
#ekonomia #podatki #instagram #socialmedia #edukacja #szkola #gownowpis #kiciochpyta
@Matricaria: XD
Doskonały pomysł
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Tak jak napisało kilka osób przede mną, czy będąc na pierwszym stopniu FiR jesteś w stanie przedstawiać tak szeroki zakres wiedzy?