Wpis z mikrobloga

Codzienny namiar na bezpieczną aborcję.

Czy wiecie, że aborcje były, są i będą? Według WHO co roku wykonuje się ich średnio 56 milionów (dane z lat 2010-2014), co daje ponad 150k aborcji dziennie. To się dzieje, moi drodzy i będzie się działo. Nieważne jak głośno przeciwnicy aborcji będą krzyczeć.

Dostęp do aborcji na życzenie jest normą w niemal każdym państwie rozwiniętym, a do takich państw z jakiegoś powodu należy Polska. Aborcja jest także podstawowym prawem człowieka, bo pozwala ona decydować osobie w ciąży o swoim ciele.

I powtórzę to co już pisałam - nikt nie ma prawa zmusić kobiety do kontynuowania ciąży i rodzenia dziecka, bo nikt za nią nie przeżyje ciąży i niedogodności z nią związanych, a takich jest kilka (myślę, że mogę o tym zrobić nawet osobny wpis).

23/31

#aborcja #codziennepowiedzkomus <- tag do czarnolistowania

Jeżeli chcesz być wołany to zaplusuj 'wołający' komentarz. Jeżeli już Cię wołam, to nie musisz tego robić. :)
Pobierz Amishia - Codzienny namiar na bezpieczną aborcję. 

Czy wiecie, że aborcje były, są...
źródło: comment_1613836933X2U5fuYEZNzUhKsFua6ld1.jpg
  • 114
@Networks_PowerCat: Czemu słabe? Protesty strajku kobiet też odbywały się często w niewygodnych dla osób postronnych miejscach blokując ludziom niezwiązanym z problemem komunikację. Ludzie z tego strajku wbijali nawet do kościołów gdzie siedzą osoby o dosyć zacementowanych poglądach. Czy przez to strajk kobiet był słaby? Ja nie jestem jak neuropa, że będę pisał tylko wołając zwolenników swoich przemyśleń z czterech liter aby dostać darmowe plusy i myśleć o tym, że jestem taki
@CyfrowyD: > Polskie prawo zakazuje kobietom i mężczyznom podnosić tej samej wagi ciężarów w pracy fizycznej, więc co wynika z tego kobiety są kierowane zwykle do lżejszych prac i naprawdę bardzo rzadko wykonują prace fizyczne. Większość kobiet na studiach stanowią obecnie w Polsce kobiety. Masz skierowane do kobiet dni na basenach, programy w firmach, itd.

1. To wynika z budowy naszych ciał plus są to wartości graniczne.
2. Możesz podać źródło
@mroznykasztan: zmienia sie, ale raczej w kierunku jednego dziecka czy wlasnie brakju dzieci w ogole. To indywidualne decyzje ludzi.

Jest ogromna roznica miedzy nieco ograniczyc wydatki a zrezygnowac z znacznej czesci zycia na rzecz dziecka. O tym pisalem. Dlatego tak wazne jest by dzieci miec pozniej (po 30) by miec juz dobre zarobki i jakies oszczednosci. Wowczas faktycznie wystarcza niewielkie ograniczenie, przynajmniej jesli ma sie tylko jedno dziecko.

Kazdy czlowiek ma
@mroznykasztan: skad pomysl ze mialbym miec tu jakies pomysly?

Pisalem o tym jak to wyglada w rzeczywistgosci - ilosc dzieci sie zmniejsza, az po coraz wieksza ilosc osob, ktore nie beda mialy wcale dzieci jak i wieksza ilosc jedynakow. Z czasem mysle ze dojdziemy to do pewnych mniej wiecej stalych wskanizkow.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@mroznykasztan: Jeszcze się wtrące na momencik. Powiedz mi, czemu tak chętnie mówisz o dzietnosci wśród Polaków? Nie jest to złośliwe pytanie, tylko się zastanawiam. Nie interesowałam się nigdy nad tą kwestią w rozumieniu ogólnym i zastanawiam się czy mamy aż tak starzejące się społeczeństwo, że każde dziecko jest na wagę złota. Wydajesz się mieć jakąś wiedzę w tym temacie, więc pytanie kieruję do Ciebie :)