Wpis z mikrobloga

@MrBanana: 3/4 odpada na etapie screeningu CV, rekordziści potrafią wysłać pustą stronę z imieniem nazwiskiem i mailem. Z tej 1/4 która przeszła screening kolejna 1/3-1/4 odsyła zadanie rekrutacyjne, ostatecznie zatrudnienie znajduje kilka procent z tych co cv wysłali.
  • Odpowiedz
@MrBanana: pytanie brzmi dlaczego szukasz koniecznie pracy z dopiskiem "Junior"? Niektóre firmy mają w dupie takie stopniowanie i wystawiają ofertę po prostu na "Python developer". Tam może nawet być napisane, że chcą 2 lata doświadczenia, ale jak jesteś ogarnięty i masz jakiś projekt, którym możesz się pochwalić, to może nawet z zerowym doświadczeniem Cię wezmą na rozmowę.
  • Odpowiedz
@MrBanana: Człowieku my rekrutujemy Railsowców i ludzie w------------y się na pierwszym zadaniu rekrutacyjnym maja wymagania typu 17k xD ja to zatem widzę odwrotnie, zapotrzebowanie ogromne ale dobrych kandydatów mało.
  • Odpowiedz
@Lunatik: skoro nikt ich nie publikuje to jak dostać pracę jako junior?xD inb4 staż - niestety nie mam bogatych starych i muszę sam sobie załatwić rzeczy które mogę jeść i miejsce w którym mogę spać
  • Odpowiedz