Aktywne Wpisy

czerwonykomuch +509
Prezes Starbucksa zarobił 6666x więcej niż jego średnio zarabiają jego pracownicy.
Nie dziesięć. Nie sto. Sześć tysięcy sześćset sześćdziesiąt sześć razy tyle.
Tak właśnie wygląda patologiczny, pożerający sam siebie w nieograniczonej pazerności system, którym jest schyłkowy kapitalizm. Młody człowiek, idący do pierwszej pracy do Starbucksa, nie ma najmniejszych szans konkurować z kapitalistami na wolnorynkowych zasadach poprzez założenie w przyszłości własnego biznesu, bo zostanie zgnieciony ogromną przewagą kapitałową klasy posiadającej. Ba, pomimo że
Nie dziesięć. Nie sto. Sześć tysięcy sześćset sześćdziesiąt sześć razy tyle.
Tak właśnie wygląda patologiczny, pożerający sam siebie w nieograniczonej pazerności system, którym jest schyłkowy kapitalizm. Młody człowiek, idący do pierwszej pracy do Starbucksa, nie ma najmniejszych szans konkurować z kapitalistami na wolnorynkowych zasadach poprzez założenie w przyszłości własnego biznesu, bo zostanie zgnieciony ogromną przewagą kapitałową klasy posiadającej. Ba, pomimo że
źródło: IMG_9253
Pobierz
naszczalnikwolski +213
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Komentarz usunięty przez autora
Jak na zachodzie założysz wielką firmę i zaczniesz zarabiać miliony, daj znać
Chyba że jesteś tępym leniem, to Ci się nie uda
Ps. Zadam Ci dwa pytania:
Oceniasz w ilu procent najmądrzejszych ludzi na świecie jesteś
Na jakie zarobki i w jakim kraju uważasz, że zasługujesz?
@dr_getsome: skoro ci się żyje "zajebiście", to jak rozumiem pracujesz na czarno i państwo nie zabiera ci 50% pensji jak wszystkim innym?
Btw idąc Twoim tokiem myślenia to wszyscy muszą być nieszczęśliwi bo płaca podatki. Trochę to chore.
Odpisałem na wpis opa bo zygac mi się chce od słuchania i patrzenia na tych wiecznie smutnych, pokrzywdzonych. Zawsze winna jest polka/pis/po/rodzice/polska a oni są tacy zajebiscie tylko nikt tego nie dostrzega.
mój wpis to