Aktywne Wpisy

Basti91 +14
Dla dobra zwiazku musialem zrezygnowac z treningow - niestety byly one nie do pogodzenia z naszym stylem zycia i oczekiwaniami #rozowypasek - chciala spedzac wiecej czasu razem.
Dajcie jakiegos plusa na pocieszenia, jezdzilem na zawody w grapplingu, mialem jechac w przyszlym roku na amatorskie mma, mam jakas pustke w zyciu, bardzo brakuje mi ruchu i przyjaciol z maty (╯︵╰,)
Mam ciezary na strychu i psa, bede sie
Dajcie jakiegos plusa na pocieszenia, jezdzilem na zawody w grapplingu, mialem jechac w przyszlym roku na amatorskie mma, mam jakas pustke w zyciu, bardzo brakuje mi ruchu i przyjaciol z maty (╯︵╰,)
Mam ciezary na strychu i psa, bede sie

MonazoPL +32
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: monazo-promocje-bankowe
Pobierz

Wystarczy obejrzeć 10-minutowe wyjaśnienie! Jest to urywek z festiwalu Docker & Kubernetes – bezpłatnej konferencji online, która odbyła się w dniach 25.01-02.02.2021.
Jeśli chcesz obejrzeć wszystkie nagrania, dołącz do listy oczekujących na https://wkontenerach.pl.
Łącznie to około ➡10 godzin⬅ wiedzy o kontenerach w formie wideo od 4 różnych prelegentów.
#docker #kubernetes #programista15k #programowanie #devops
Ale w temacie samego Dockera - czy ktoś ti używa alternatyw jak rkt lub podman?
Szczególnie ten ostatni brzmi jak ciekawa lżejsza alternatywa.
@Hauleth: IMO docker rozwiązuje podstawowy problem "u mnie działa". Jakie problemy powoduje?
Tak naprawdę w video rozkładam na czynniki pierwsze: 1) co ta zmiana oznacza 2) skąd się wzieła 3) standard OCI
Komentarz usunięty przez autora Wpisu