Aktywne Wpisy

Salido +333
Minął 16. (z 67) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 5 osób.
64 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
68 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 5 osób.
64 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
68 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-479086-7
Pobierz
Frasiu +822
Wzięło z zaskoczenia XDD
#mecz
#mecz

https://myanimelist.net/anime/11887/Kokoro_Connect
Kokoro Connect
Pierwszy epizod zapowiadał niezbyt dobrego romcoma, ale tytuł świetnie się wyciągnął w trakcie następnych dwóch odcinków, gdy zaczęły się dramy i psychoterapie. Zdecydowanie duuuużo bardziej podszedł mi ten element niż trochę wysilone żarty. Oczywiście było sporo mielenia błahostek, no ale przecież w końcu licbaza. Ogromnym plusem jest, że pomimo niespecjalnie porywających problemów, zaserwowano je w sposób interesujący, a spora w tym zasługa dobrze skrojonych postaci. Cała piątka bohaterów jest sympatyczna i szybko się do nich przekonałem, ze specjalnym uwzględnieniem Inaby, która jest top tier zawodniczką. Ich perypetie, mikro dramy będące dla nich końcem świata, a nawet zwykłe dyskusje o pierdołach oglądało się bardzo przyjemnie. Momentami bardzo przypominało mi to Clannad i według mnie będzie to najlepsza pochwała dla tej serii.
Good shit, gdyby drama była troszeczkę poważniejsza, a Iori była delikatnie mniej emo, to byłoby great shit.