Wpis z mikrobloga

• 0
Cześć, przychodzę do was z pytaniem, jak wyciszyć drzwi pokojowe, w domu na parterze mam salon bez drzwi a ja mieszkam na piętrze i przechodzą mi przez drzwi wszystkie dźwięki z salonu, czyli telewizora, rozmów. Jest to bardzo irytujące, więc szukam jakiegoś rozwiązania, podłoga jest wygłuszona i dźwięki wyraźnie dochodzą z drzwi. Myślałem nad oklejeniem ich matami bitumicznymi od wewnątrz, dodatkowo na większym uszczelnieniu ich, czyli założeniem takich uszczelek z bitmat. Mniej więcej tak wyglądają moje drzwi.

#remont #remontujzwykopem #mieszkanie #budownictwo #budujzwykopem
Czartu - Cześć, przychodzę do was z pytaniem, jak wyciszyć drzwi pokojowe, w domu na ...

źródło: comment_1612872123Qt7Owe2EzFgXcOGxeGPikV.jpg

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Czartu: lepszym rozwiązaniem jest odpowiednie obłożenie powierzchni klatki schodowej czy czegokoliwiek co odbija dźwięki z dołu do góry.

Najlepsze efekty daje płyta perforowana, da się też zrobić aby ładnie wyglądała.
  • Odpowiedz
@Czartu: Najładniej i najszybciej będzie wymienić drzwi. Najlepsze są z ciężkiego materiału (MDF z gotowców, dąb z drzwi na zamówienie), bez okien, bez zdobień - im cięższe i grubsze, tym lepiej.
Te ze zdjęcia wyglądają jak papierowe z marketu, z plastrem miodu z papieru w środku. Nawet gdybyś chciał je wypełnić np. pianką, to ten plaster miodu nie pozwoli na dokładne wypełnienie.
  • Odpowiedz
@Czartu: po pierwsze porządne drzwi, po drugie uszczelka wokół drzwi powinna być a po trzecie zobacz też jaki masz otwór pod drzwiami, możliwe że będziesz potrzebować progu bo nawet najlepsze drzwi nic nie dadzą jak od spodu będzie dziura.
  • Odpowiedz