Wpis z mikrobloga

#hosting #webdev #webmastering
https://www.hostinger.com/pricing?session=1028350f3892428e9da4f1515f4e9b
czy drugi pakiet mi wystarczy?
obecnie mam fastcomet za $250 rocznie, ale i tak pewnie tego nie wykorzystuje
na hostingu mam kilka prostych stron html: 500 uu dziennie, planowane 2000-3000 uu na dzień, strona ma około 170kb po ładowaniu
trochę mnie w tym pakiecie martwi RAM 512
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sekularyzacja: Jeżeli celujesz w klientów na terenie UE, może zainteresuje Cię nasza oferta https://www.nazwa.pl/hosting/ w połączeniu z usługą dedykowanego adresu IP lokalizowanego geograficznie. Posiadamy bezpośredni dostęp do strategicznego punktu wymiany ruchu AMS-IX Amsterdam, a dodając do serwera dedykowany adresem IP przypisany do jednego z takich państw UE jak Niemcy, Francja, Włochy, Hiszpania lub Wielka Brytania, Twoje strony będą "widoczne" dla zagranicznych klientów tak, jakby były umieszczone na serwerach za granicą.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Sekularyzacja: netlify czy nawet github pages ustawiasz jako source WWW, Cloudflare darmowe cachuje i serwuje stronę www, odpytują czasem githuba albo netlify jak cache wygaśnie
  • Odpowiedz
@Koliat: jest, ale to strona "blackhat", są tam szemrane reklamy, a traffic jest dostarczany przez youtube i społecznościówki, nie chciałbym by programiści na githubie mi smrodzili widząc jakąś fejkową stronę w repozytorium
np. jedna ze stron mówi jak zrobić jailbreak na iOS, ale żąda od userów odblokowania poprzez reklamy
  • Odpowiedz
  • 0
@Sekularyzacja: jeśli uważasz że treści które hostujesz mogą naruszać regulamin dostawcy to oczywiście należy wybrać inny - brakowało tego kryterium przy pierwszym poście ( ͡° ͜ʖ ͡°) już pomijając wątpliwości etyczne takich stron - ustaw sobie w CF niski ttl w DNS, trzymaj kopie strony na różnych serwisach jednocześnie i jak Ci zdejmą z githuba to wrzuć na Azure / AWS / Netlify itp - tego
  • Odpowiedz
  • 1
@Sekularyzacja: a to przepraszam, coś zmienili, akurat Githuba dawno nie sprawdzałem. Netlify powinno cały czas być darmowe? Ostatecznie zbuduj sam na AWS s3 albo Azure Storage strony statyczne, będzie podobnie
  • Odpowiedz