Wpis z mikrobloga

@VernonCape: Bardzo fajna lista i czekam na kolejne! Wywaliłabym "Atlas zbuntowany" ( ͡° ͜ʖ ͡°), ale cóż, nie polubiliśmy się, fajnie że lista jest (na tyle na ile się da) obiektywna.
  • Odpowiedz
  • 2
@BrakPomysluNaNick Bukowskiego umieściłem ponieważ ważny przedstawiciel gatunku dirty realism, nie był on popularny wśród krytyków ale to pewnie ze względu na podejmowane tematy

A Palahniuka być może dodam w następnej wersji
  • Odpowiedz
- Władimir Nabokow (Śmiech w ciemności, Prawdziwe życie Sebastiana Knighta, Z nieprawej strony, Lolita, Pnin, Blady ogień, Ada albo Żar. Kronika rodzinna, Przejrzystość rzeczy lub Przezroczyste przedmioty, Patrz na te arlekiny, Oryginał Laury i inne)

@VernonCape: Przeczytałeś je wszystkie? Bo wydaje mi się, że skopiowałeś listę wszystkich anglojęzycznych powieści Nabokova z wikipedii? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Śmiech w ciemności był pierwsze opublikowany po rosyjsku, poza
  • Odpowiedz
  • 0
@lydia_l tak, dałem jedynie anglojęzyczne utwory Nabokowa, rosyjskie dam jak będę omawiał literaturę rosyjska

A co do kolejności, ja nie sugeruje czytelnikowi kolejności, nawet najmniej wybitna książka wybitnego pisarza jest 1000 razy lepsza niż większość książek na rynku
  • Odpowiedz