Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@VernonCape: cholera chciałbym mieć tyle czasu w życiu :) jak nie mogę czytać to słucham audiobooków a i tak się boje, że umrę z niedosytem. Ogólne pomysł świetny i czekam na kolejne - polecam post do wołania zrobić bo to wygodne bardzo jest i zasięgi ci zwiększy. Bardzo byłbym kontent jeśli podzielilbyś listę na prozę i poezję, myślę, że to dość rozsądny ruch ze względów estetycznych
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
fantasy oprócz wyjątków nie jest uznawane za wartościową literaturę

@VernonCape: Nareszcie ktoś to powiedział głośno :D

o właśnie, zapomniałem o nim - kojarzę go, napisał coś o kolei podziemnej, nie czytałem go ale skoro zdobył Pulitzera to musi być dobry

@VernonCape: mocno średnia - taki amerykański "Malowany Ptak"
  • Odpowiedz
  • 0
@Muaarthinos też myślę że jest słaba, boję się zacząć czytać bo może być zawód

Paragraf 22 czytałem i uważam go za arcydzieło postmodernizmu i satyry. Jest to dopełnienie i autor niepotrzebnie tworzył sequel ale może kiedyś się przemoge i ją przeczytam
  • Odpowiedz
@VernonCape: A żeby mieć coś na poparcie, to cytat z wikipedii:

Something Happened has frequently been criticized as overlong, rambling, and deeply unhappy.[2] These sentiments are echoed in a review of the novel by Kurt Vonnegut Jr., but are balanced with praise for the novel's prose and the meticulous patience Heller took in the creation of the novel, stating, "Is this book any good? Yes. It is splendidly put together
  • Odpowiedz
@VernonCape stalkowanie bez znajomości rocznika ani podstawowych informacji? xD Po prostu kiedyś sporo czasu zajęło mi szukanie kierunku skupiającego się wokół samej literatury, ale jedyne, co udało mi się ustalić, to że w Polsce nie ma studiów 1 stopnia z takim kierunkiem. Jedynie jako szkoła doktorska. Stąd ciekawi mnie, czy gdzieś powstał jednak taki kierunek, czy może po prostu nie udało mi się go znaleźć
  • Odpowiedz