Aktywne Wpisy
czykoniemnieslysza +562
Kto pamięta tą aferę. Wtedy Polska to była jedna patologia, gdyby nie to, że rok później wszystkie patusy wyjechały do Anglii to bylibyśmy dalej Ukrainą 2.0
#szkola #patologiazmiasta
#szkola #patologiazmiasta
YamatosDeath +242
Za duża ilość kobiet na medycynie to realny problem służby zdrowia nad którym trzeba się pochylić. Kobiety nie chcą iść na wymagające fizycznie specjalizacje, ani nie chcą brać na siebie odpowiedzialności. Przeciętna studentka medycyny chce być albo dermatologiem albo pediatrą albo lekarką medycyny estetycznej. W obliczu zapaści kadrowej służby zdrowia powinniśmy wprowadzić parytet na studiach 50% miejsc dla kobiet i 50% dla meżczyzn, a być może uruchomić również jakieś programy wsparcia dla
Dom parterowy z garażem, około 130m2 łącznie powierzchni użytkowej
#budowadomu #budujzwykopem
Komentarz usunięty przez moderatora
https://www.wykop.pl/wpis/55298009/rozwiazmy-ten-spor-raz-i-porzadnie-zrodlo-ciepla-i/
Wyszło na to, że jeśli masz gaz w drodze to bierz gaz.
@przemek112: za kilka lat może już być więcej informacji na temat planowanego terminu zakazu korzystania z paliw kopalnych, ja bym brał pompę.
@przemek112: Niektórzy w takich sytuacjach robią instalację pod gaz i stawiają tymczasowo zbiornik na podwórku.
ALe mając jedynie pewność, że podłączenie do sieci będzie bo na dłuższa mete do drogie rozwiązanie
Pompa ciepła dla domu
Pompa z kolektorem pionowym jest wydajniejsza przy grzaniu już przy temperaturach +5st C na zewnątrz, mniej wydajna przy grzaniu CWU latem.
Jeśli mieszkasz w zachodniej części kraju, nad morzem czy w ogóle w cieplejszej części kraju, pompa powietrze-woda nie będzie dużo droższa w eksploatacji,
@przemek112: ja miałam taka samą sytuację, brakowało 150 m gazociągu do nas - nastawiliśmy się na piec gazowy bo dostaliśmy warunki. wszystko pięknie. Sąsiedzi nie wyrazili zgody na przejście gazociagu przez ich działkę i tym