Wpis z mikrobloga

Revolut zablokował możliwość kupna #gme zaraz po otwarciu giełdy i odblokował tuż przed zamknięciem xD Oczywiście decyzja była narzucona przez brokera DriveWealth którego jeden z większych inwestorów, Point72, wyłożył w styczniu dla Melvin Capital 2.75 miliarda dolanów żeby pomóc im w walce z wsb. Samo Point72 na tej akcji straciło już 10-15%.

To tak w skrócie, żeby wam zobrazować do jakich manipulacji dochodzi i jak bardzo grubasom pali się pod tyłkiem.

#gielda
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Casiofx: Odpowiedzą jak Melvin pójdzie na dno albo straci większą część funduszu. Prawnych konsekwencji raczej nie poniosą, jak to już wiele razy w przeszłości było. Cała akcja ma spore szanse powodzenia o ile ludzie się nie wystraszą i kapitał ulicy będzie wystarczający.
  • Odpowiedz
@Kalwi j-----e. Dokupiłbym dziś akcji, a nie mogłem. Jutro na starcie nie dokupię bo limit transakcji jednodniowych i zablokowałbym w ten sposób możliwość sprzedaży nawet jakby w------o na księżyc. Czyste s-----------o.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Kalwi: jak się dowiedziałem że revolut blokuje kupno gme to mnie to ostatecznie przekonało żeby jeszcze dokupić jak było po 90 USD xD

Boją się, a to dobry znak.
  • Odpowiedz
@Kalwi czy podstawą tej spekulacji nie jest wypłacalność Melvin Capital ewentualnie podobnych mu? A co jeśli ogłoszą bankructwo, przecież to są sumy niewypłacalne. Wysokość akcji #gme jest sztucznie napompowana na tym założeniu.
  • Odpowiedz
@Kalwi: No dobra ale tam nie kupujesz akcji tylko jakies ulamki - broker fizycznie kupuje hurtowo dopoiero. Nie lepiej normalne konto maklerskie i grac na calakach z prowizja bez tego syfu?
  • Odpowiedz
@LadniePieknie: tak to trochę wygląda.
Ja nawet nie kupiłem nic wcześniej bo anulowałem zlecenie. I teraz klikam w podgląd tego anulowanego zlecenia i działa.

Wczoraj podczas trwania giełdy jak robiłem taka sama metoda to przycisk kupowania był zablokowany
  • Odpowiedz