Wpis z mikrobloga

Pytanie do niebieskich pasków. Dlaczego tak mało #niebieskiepaski idzie na #pielegniarstwo ? Przecież to jest świetne:
1. Pewna praca
2. Fach w ręku
3.interesujace studia
4. Pełno różowych na studiach- nawet niebieski pasek 2/10 zmienia się tam w Chada bo nie ma rywala. Stajesz się ulubieńcem koleżanek z roku oraz wszystkich prowadzących
6. Możesz wyrwać jakaś różowa
7. W samej pracy również jesteś rodzynkiem i ulubieńcem bo jesteś często jedynym pielęgniarzem na oddziale. Znów wszystkie różowe twoje
8. Podryw od pacjentek
9. Wciąż jest za mało ludzi w tym zawodzie więc masz pewność że zawsze znajdziesz pracę
Przecież to wygryw dla niebieskich
  • 79
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

2/10 zmienia się tam w Chada bo nie ma rywala. Stajesz się ulubieńcem koleżanek z roku oraz wszystkich prowadzących

@szynszyla2018: o c--j xD
Już ja to znam. Studiowałem biologię i tam było sporo lasek. Wszystkie dziewczyny, które mi się podobały były zajęte. Ostatecznie kończysz w jakimś koszmarze gdzie utknąłeś z grupą bab w jednym miejscu i ich babskim p--------o, ale ma też to swoje plusy, bo zawsze było od kogo
  • Odpowiedz
@szynszyla2018 u nas we wrześniu otwarli DARMOWY kierunek - pielęgniarstwo bo jest tyle chętnych do pracy w tym zawodzie. Także teraz już jest nawet problem z kobietami. Nie jestem pielęgniarka ale pracowałam w szpitalu. Stwierdziłam, że wolę rzucić pracę niż pracować za tak małe pieniądze. Pielęgniarki też kokosów nie mają.
  • Odpowiedz
  • 0
@10129 w Polsce nadal jest ch#jowo bo ludzie sami sobie to bagienko pogłebiaja. Już samym swoim podejściem. Kij z pensją. Ale Polacy jako naród nie szanują drugiego człowieka. Tekstami typu zawód dla karyn po zawodce hehe, podcieranie d--y hehe, zawód dla przegrywów hehe. Sami siebie kreujemy na przegrywów. Zwalajac na polityków nigdy z tego je wyjdziemy. Jacy obywatele tacy politycy
  • Odpowiedz
1. Pewna praca

2. Fach w ręku

3.interesujace studia

4. Pełno różowych na studiach- nawet niebieski pasek 2/10 zmienia się tam w Chada bo nie ma rywala. Stajesz się ulubieńcem koleżanek z roku oraz wszystkich prowadzących

6. Możesz wyrwać jakaś różowa

7. W samej pracy również jesteś rodzynkiem i ulubieńcem bo jesteś często jedynym pielęgniarzem na oddziale. Znów wszystkie różowe twoje
  • Odpowiedz
@szynszyla2018: W USA sporo mężczyzn zostaje pielęgniarzami, bo tam zarobki w branży medycznej są bardzo duże. Z tego co pamiętam to taki gość z YT Trucker Hiob którego żona jest pielęgniarką mówił, że zarobki zaczynają się od gdzieś od $50k rocznie na start do nawet $100k.
  • Odpowiedz
@szynszyla2018 Ciężka, brudna robota w smrodzie kupy za 2000? Przecież to najbardziej niewiedzieczna praca na jaką można skazać siebie samego.
No chyba, że ktoś naprawdę czuję powolanie i chce to robić.
  • Odpowiedz
@szynszyla2018: coraz mniej ludzi z powołaniem, każdy się uważa za króla świata i nie będzie się opiekować jakimś obcym starszym człowiekiem. Pielęgniarstwo to nie tylko szpitale, można dobrze zarobić w innych miejscach.
  • Odpowiedz
Przecież to wygryw dla niebieskich

@szynszyla2018: Pielęgniarstwo to dla nikogo nie jest wygryw, tylko ciężka, brudna i często niewdzięczna robota za upokarzająco małe pieniądze. Nie zazdroszczę wyboru zawodu, ale szanuję tych, którzy go sumiennie wykonują i starają się poprawić wizerunek polskiej 'piguły'.
  • Odpowiedz
@szynszyla2018: Praca może niby pewna, ale z kasą jest bardzo średnio, do tego jest to niewdzięczna praca, trzeba mieć do niej powołanie. Co do ilości różowych na studiach to większość i tak jest zajęta (zwłaszcza te atrakcyjne), znam trochę różowych po pielęgniarstwie i każda jest z facetem z poza uczelni.
  • Odpowiedz
@tom_marcin: P--------z glupoty wykopku intelektualny 7-8 tys netto PLN w magazynie to ma koordynator magazynu, czy brygadzista na produkcji, o szary pracownik (czyli większość) zarabia 3 tys PLN netto wiec nie p-----l głupot jak nie masz pojęcia no i #usunkonto i wyjdź z piwnicy. Minimalną zarabiają niestety pracownicy fizyczni i ludzie robiący w #januszex bo janusz biznesu tnie koszty ¯\_(ツ)_/¯
(°°
  • Odpowiedz
@szynszyla2018: @dan3k: Bo większość typów, którzy tak p------ą raz ze posiadaja konto na stronie ze śmiesznymi obrazkami, dwa większość jest zakompleksiona j---e u janusza na pół etatu, albo na minimalnej i swoją frustracje wylewają na innych dlatego tak jest ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@szynszyla2018: słabo płatne, jak facet zarabiający 3.5-4k ma wyżywić rodzinę w XXI wieku w Polsce? Wiadomo może iść na drugi etat i robić te 7-8k max miesięcznie tylko wtedy go po prostu nie ma i jest chodzącym zombie.

Mężczyzna po prostu nie może sobie pozwolić na tak płatną pracę jeśli chce założyć rodzine, kupić/wybudować nieruchomość itd.
  • Odpowiedz
@InCodeWeTrust: jestem na fizjoterapii i akurat co do pracy to powodzenia. Kończysz studia, idziesz do roboty ( o ile jest bo pracy jest mało, wszystko jest pozajmowane), w najlpeszym przypadku szpital lub jakaś przychodnia. Zarabiasz najniższą i pracujesz od 7 do 14.30. Potem przyjmujesz prywatnych i robisz do nocy by zarobić na kursy doszkalające aby podnieśc umiejetności. Po dwóch latach możesz otworzć gabinet, ale rynek jest przesycony fizjo i cięzko
  • Odpowiedz