Aktywne Wpisy
musialmi +6
Pytam, bo nie wiem, czy nie robię głupio. Pomocy.
Właśnie przed chwilą był u mnie w domu fachowiec (ogólnobudowlany), który po usłyszeniu, że proszę go o ściągnięcie butów w przedpokoju (i po pięciusekundowej dyskusji), postanowił, że nie chce ze mną współpracować i wyszedł.
Kiedyś byli u mnie inni fachowcy, których też poprosiłem o ściągnięcie butów, to zignorowali mnie i weszli do pokoju w butach bez żadnej rozmowy na ten temat.
Pytanie:
Właśnie przed chwilą był u mnie w domu fachowiec (ogólnobudowlany), który po usłyszeniu, że proszę go o ściągnięcie butów w przedpokoju (i po pięciusekundowej dyskusji), postanowił, że nie chce ze mną współpracować i wyszedł.
Kiedyś byli u mnie inni fachowcy, których też poprosiłem o ściągnięcie butów, to zignorowali mnie i weszli do pokoju w butach bez żadnej rozmowy na ten temat.
Pytanie:
Kto popełnia nietakt?
- Właściciel domu 36.4% (276)
- Fachowiec 35.6% (270)
- Tylko Bóg może to osądzić 28.0% (212)

ZADYMIARZ_PL +47
W mojej firmie już 80% pracowników to hindusi, powoli przerzucają całą robotę do Indii za głodowe stawki pajeetów. Trzeba się ewakuować z IT. Zbieram listę chętnych chcących rozpocząć studia lekarskie od października. Kto chętny proszę zostawić plusa. Pytanie w aniiecie jakie miasto wybieramy na studia. #programista15k #programowanie
Jakie miasto na studia lekarskie
- Łódź 28.5% (160)
- Lublin 21.7% (122)
- Toruń 19.4% (109)
- Gliwice 30.4% (171)

1. Pewna praca
2. Fach w ręku
3.interesujace studia
4. Pełno różowych na studiach- nawet niebieski pasek 2/10 zmienia się tam w Chada bo nie ma rywala. Stajesz się ulubieńcem koleżanek z roku oraz wszystkich prowadzących
6. Możesz wyrwać jakaś różowa
7. W samej pracy również jesteś rodzynkiem i ulubieńcem bo jesteś często jedynym pielęgniarzem na oddziale. Znów wszystkie różowe twoje
8. Podryw od pacjentek
9. Wciąż jest za mało ludzi w tym zawodzie więc masz pewność że zawsze znajdziesz pracę
Przecież to wygryw dla niebieskich
Komentarz usunięty przez autora
Prawie wszędzie dostają minimalną stawkę ew. Kilka stówek więcej, więc mówienie żeby iść na fizjoterapie bo są po tym dobre zarobki
Fizjo ma pod kilkoma wzgledami lepiej niz lekarz. Tez zawod jest mniej regulowany i mozna latwiej zaczac pracowac gdziekolwiek na swiecie.
@janeeyrie: mają mniej statystycznie ale nie w stopniu który pozwala na wyciągnięcie takiego wniosku.
3769 kobiet i 430 facetów miało przyznane uprawnienia pielęgniarskie w 2017 niby.
to nie jest kwestia samej empatii raczej, aby to przypisać do empatii głównie trzeba by uznać, że na pielęgniarstwo decydują się skrajnie empatyczne
Gdybym zdobyła ten fach, przynajmniej nie musiałabym się martwić o brak pracy w przyszłości...
to w odniesieniu do w zasadzie ponad 8 krotnej różnicy w ilości mężczyzn względem kobiet w zawodzie sugeruje, że przeciętny mężczyzna ma bardzo mało empatii w porównaniu do kobiet, czemu przeczą badania.
nie chodzi o istnienie takich jednostek tylko o
w sumie jak tak dobrze jest być pielęgniarką w Polsce to dlaczego są takie niedobory kadrowe i protesty?
czy to tylko na nfz jest tak źle?
na te najlepiej płatne stanowiska pewnie jest mocno ograniczona ilość