Wpis z mikrobloga

Ktoś jest w stanie powiedzieć ile w ciągu ostatnich 5 lat Orlen wydał na promowanie Kubicy (bez skutku) oraz ile za to akademii kartingowych dla mlodych bylibysmy w stanie za to zbudowac, by za 10 lat mieć kilku Robercików?
#f1 #kubica
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kubson93: te ekwiwalenty to wielkie bzdury. Nie ma to przełożenia na wzrost przychodów. Co z tego że jest to warte X jak nijak się to ma do wzrostu sprzedazy. W Niemczech wiem że mają star ale nic nie znaczą i sponsoring F1 jest absolutnie nieadekwatny. Występy w dtm się bronią pod tym kątem. Sponsoring Kubicy jest liczony na krajowe podwórko i tak jak pisałem widzi mi się polityków, bo to
  • Odpowiedz
@kubson93: może i tak ale jednak państwo powinno lobbować za maksymalizacja zysku, by potem w ramach dywidendy mieć pożytek z pakietów akcji jakie posiada. Taki jest cel posiadania spółek tj. PZU czy Orlen. U nas zamieniło się to w zabawę w "repolonizacje" nierentownych przedsięwzięć i topienie kasy w projekty polityków i kumpli oraz ich chore ambicje. Od sponsorowania sportu jest Totalizator.
  • Odpowiedz
@marecki22: oczywiście że polityczny i wymysły Obajtka. Ekonomicznie się tego nie da uzasadnić. Wywalają 45 milionów złotych na naklejki na bolidzie F1 gdy ich przychody stopniały o 50 procent. Podczas gdy firmy z branży się raczej zawijają oni się bawią w najlepsze :) poczekaj na show jaki będzie w Warszawie i lansowanie się Sasina, morawieckiego i innych przy prezentacji Alfy.
  • Odpowiedz
@marecki22: ja czasem obejrzę TVP i tam jednak były materiały o potędze Orlenu. Jakaś strategie rozwoju trzeba mieć, ale chyba lepiej jakby np. postawili na stawianie ładowarek na swoich stacjach, pracę nad technologiami wodorowymi by być gotowym na to co będzie za 5-10 lat a nie znowu gonić.
  • Odpowiedz
Orlen wydał na promowanie Kubicy

@SZAWEL_S:

Orlen wydał na promowanie Orlenu. Przy obrotach tej firmy są grosze, które mogą się szybko zwrócić.

Ale jak już jesteśmy przy liczeniu, to może ktoś wie ile PiS wyprowadził pieniędzy na promocję ciemnoty i zabobonu przez o. Rydzyka?
  • Odpowiedz
@SZAWEL_S Orlen wydaje swoje pieniądze, skarb państwa jest tylko udziałowcem, a nie sponsorem. To Orlen płaci państwu w podatkach, a nie odwrotnie. Za te udziały wprowadzili pisowskiego prezesa, ale to inny temat.
  • Odpowiedz