Wpis z mikrobloga

• 0
@Atomus: niech te kase wydaja, ale na cos co w przyszlosci jest w stanie zaowocowac, a z calym szacunkiem do osiagniec Roberta, on juz do rozwojowych raczej nie nalezy.
@SZAWEL_S Kubica chcesz czy nie to top wszechczasow sportów motorowych w Polsce, nikt nie osiągnął ułamka tego. Plus od 15 lat czołówka rozpoznawalnych na świecie polskich sportowców, myślę że zawsze top3, sprawdź na Google trends. Po tym że ktoś na niego pluje można poznać że ma mózg ameby. Fakt, nie ma szczęścia ostatnimi laty ale ta fala hejtu pokazuje ilu w Polsce mamy idiotów
@SZAWEL_S:
U nas w Bolzdze już tak jest że zamiast inwestować w młodzież i przyszłość to lepiej dalej promować to co lata świetności ma już za sobą.
Lepiej promować Kubice który o ironio przynosi pecha niż inwestować w młodych zdolnych chłopaków( takich na bank znajdzie się u nas sporo) którzy mogą nam dać w przyszłości wiele dobrego, taka logika bolaków¯\_(ツ)_/¯
Weź pierwszą lepszą dyscyplinę np. skoki narciarskie, tam też jest 4
@Kolikol: ze skokami bym nie przesadzał tak samo mówiło się za Małysza i teraz mamy kadrę. Programy są, ale też jest tak że bierze się najlepszych. Tutaj jestem raczej pewny że jak żyła czy Kubacki skończą kareiry będą mieli godne zastępstwo. Są programy juniorskie. W wyścigach to jednak kula w płot bo tradycji to my żadnych nie mamy i ja raczej bym sobie darował walenie w to kasy. Nie mamy poważnych
@kubson93: ale to może wpierw róbmy biznes a nie bezsensownie ladujmy kasę w marketing jak nic nie sprzedajemy? Jakie to produkty chce Orlen zaoferować na rynkach światowych? Jest monopolistą jeśli chodzi o dostawy na Polskę benzyny i to by było na tyle. Będą robić budki z kawą i hot dogami? Szansę na ekspansję jeśli chodzi o podstawową dzialalnosc są marne. Ropę kupujemy z zewnątrz do przerobu, na zachodzie trzeba by ją
@Atomus: Kto jak kto, ale Orlen to akurat robi biznes i pewnie gdyby nie politycy którzy robią wszystko by ograniczyć potencjał firmy to szło by im jeszcze lepiej. Już po kilku miesiącach Kubicy w Williamsie mówili że niezależnie od losów Roberta w F1 chcą tam zostać bo to im się opłaca. Oni działają także poza Polską, na Litwie, w Czechach, na Słowacji i w Niemczech. Wcześniej działali tam po marką Star