SpiderFYM
Oho, CTRL C, CTRL V :D
#ps5
5
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
kovalzdw
@SpiderFYM: już z czystej przyzwoitości by te literówki poprawili XD
3
Namarin
@SpiderFYM: odpisz że żadnych zworów nie zamawiałeś.
3
Grabek44
Grabek44
@bocian_wr: poprosiłem o podstawę prawną, że powinienem oddać całość. Napisalem że zgodnie z ich regulaminem zakupów mam prawo oddać pozycję na fakturze. Mail podawałem na reklamacje@ bo na tamtym jest skrzynka pełna
2
SpiderFYM
@camos: @bomba4: nie ma na stronie regulaminu. Ani w dziale promocje ani w regulaminie. To że mi wyślą jakiś link do którego nie ma dostępu nic nie znaczy. Regulamin był przez moment dostępny wczoraj, na stronie z konsolą.

@bomba4: przy zakupie jedyne co musisz zaznaczyć to prawo do zwrotu oraz ogólny regulamin neonet, na co mam screena.

W mail dostałem jasne możliwości zwrotu i nie ma
1
Danio_1992
@SpiderFYM: Zwory to im w mózgach popaliło od ilości paczek z grami xD U mnie jeszcze cisza ale jak coś takiego wyślą to jazda z nimi
1
Grabek44
Grabek44
@fajfik: czekam na ich ruch.
1
icecron
@bartush: ja nic wczoraj nie dostałem. Wczoraj tylko wysyłałem formularze, a dziś już potwierdzenie przyjęcia
1
bocian_wr
bocian_wr
@icecron: no to powinno być ok, teraz tylko wysłać i czekać na zwrot kasy
1
bartush
@bocian_wr: @icecron: podesłałem na PW - dostałem odpowiedź do tego zwrotu co już fizycznie dostali i było to standardowe CTRL+C, CTRL+V więc powiedziałem, że czuję się lekko wzgardzony i ze względu na brak przedstawienia nowych dowodów oraz argumentów proszę o informację czy to oficjalne stanowisko firmy z którym mogę rozpocząć polubowne, pozasądowe rozwiązywanie sporów konsumenckich.
1
bocian_wr
bocian_wr
@SpiderFYM: @bartush: @icecron: update z mojej strony:
wysłałem pada i grę oraz maila na reklamacje@neonet z informacją o numerze przesyłki
dzisiaj dostałem odpowiedź:

Dziękuję za przesłanie wiadomości.

Uprzejmie informuję, iż oczekujemy jeszcze na konsolę - zakupił Pan zestaw, w przypadku odstapienia
1
jakubiak-patryk
@SpiderFYM: to odpowiedź na wygenerowany formularz? czy mail do nich?
0
fajfik
niezłe zwory
0
fajfik
@Grabek44
jaki cios wykonasz?
0
camos
@SpiderFYM: no to chyba nie ma zwrotu, jako jedyni sprzedawali rozdzielone pozycje na fakturze, ale przeciez jest jeszcze regulamin promocji, a to chyba kazdy sklep sprzedawal psy z jakimis regulaminami i teraz lipa
0
SpiderFYM
@jakubiak-patryk: raczej mail od nich, bo na same zgłoszenia nie dostałem nawet żadnego potwierdzenia.

@camos: nie było i nie ma żadnego regulaminu dotyczącego promocji na stronie.
Na jednej fakturze mam same gry, na drugiej konsole i pada. Od kiedy aby dokonać zwrotu należy oddać produkty z zupełnie innej faktury?
0
camos
@SpiderFYM: to, ze nie widzisz wielkiego przycisku regulamin promocji ps5 to nie znaczy, ze on nie istnieje, popros ich o regulamin to ci pewnie podesla
0
bomba4
@camos: zwłaszcza, że w regulaminie jest napisane, że przed każdym zakupem masz się zapoznać z regulaminem
0
Grabek44
Grabek44
@Danio_1992: @SpiderFYM trzeba też kopiuj wklej maila im wysyłać i pozdro.
0
Grabek44
Grabek44
@fajfik: UOKiK
0