Wpis z mikrobloga

#!$%@? wszedł bym po same jaja ze wszystkich oszczędności tylko że jeśli coś zarobię na giełdzie to zajebią mi stypendium socjalne a jeśli powrócą do stacjonarnego nauczania to będzie mi ono potrzebne.
Akurat #uw #!$%@?ło i płaci każdemu teraz 1635 zł miesięcznie stypendium socjalnego a że siedzę w domu i nic nie wydaje to oszczędności same się tworzą. Chciałbym je zainwestować tylko jak zainwestuje nawet na minimalny zysk to istnieje ryzyko że nie dostanę stypendium w przyszłości. #!$%@?ć ten kraj ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#gielda #studbaza
  • 16
@Jesli_sie_boisz_juz_nim_jestes: zysk z gieldy wlicza się w dochód przy składaniu wniosku o socjalne? Na UŁ to jest traktowane na zasadzie pracy wakacyjnej tj. zloz wniosek na ktorym widac ile zarobiles + drugi wniosek o ponowne przeliczenie dochodow, ponieważ nie kontynuujesz tej pracy więc koncow koncow jej nie wliczaja
@sawapawa: Niestety sprawdziłem i w definicji dochodu jest

przychody podlegające opodatkowaniu na zasadach określonych w art. 27, 30b,30c, 30e i 30f ustawy z dnia 26 lipca 1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych (tekst jedn. Dz. U. z 2019 r. poz. 1387), pomniejszone o koszty uzyskania przychodu, należny podatek dochodowy od osób fizycznych, składki na ubezpieczenia społeczne niezaliczone do kosztów uzyskania przychodu oraz zapłacone składki na ubezpieczenie zdrowotne;

a Art.