Wpis z mikrobloga

Założenia ganialne, taki hype budowany wokół tego, wszystko super po czym: yyy zamykamy, koniec z nawet UWP.

@Saeglopur: jakie założenia genialne? Od początku było z-----e. jedyne dobre założenia to pc na arm xD A to blokowanie apek, wsparcie dla uwp, bardzo z-----a obsługa x86... Jedyne na prezentacjach wyglądało to dobrze.

Wypuścili tego Surface X Pro na ARM i super ale cisza. Po czym cyk okazuje się że prze te lata
  • Odpowiedz
Co się stało z tymi telefonami że już o nich nie słychać?

@tomwoj343: Gdy Microsoft zaczął je produkować a nie Nokia to stały się plastikowo-kiczowate a niewiele później oficjalnie wycofano wsparcie. Brak aplikacji, brak w ogóle nowych telefonów i koniec :/
  • Odpowiedz
@joolekk: akurat plastik był mega gówniany, pod koniec życia (z powodu tego, że nawet apki bankowe, uber czy gmail przestały być obsługiwane) plecki trzymały się u mnie na słowo honoru. Telefon i kafelki w systemie dobrze wspominam.
  • Odpowiedz
@TheSznikers: miałem lumię 735 i w zasadzie dalej mam tylko używam jej wyłącznie jako budzika xd

Niestety po dłuższym czasie jak weszła aktualizacja do windows 10 to fon lubił się sam z siebie zresetować a i od święta tak zawiesić na amen że trzeba było hard resets robić do win 8 i znowu updatea
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@TheSznikers: miałem lumie 630 bo nie chciałem by ktoś mnie podglądał( nie ma kamery z przodu). Pamiętam że strasznie się wkurzałem że Snapchat nie działa xD ale system był cudowny, uwielbiam te kafelki
  • Odpowiedz
@TheSznikers: Miałem Lumie 635. Miałem do wyboru jeszcze jakiś inny model Lumii z kamerą z przodu, ale uznałem że zdjęć nie robię, ryj mam brzydki to chociaż pośmigam na LTE XDD Fajny telefon, dobrze go wspominam tylko szkoda, że taka bieda z aplikacjami. Pod koniec użytkowania to był dramat bo już nawet z podstawowymi apkami był problem i ostatecznie poszedł cały ekran po spotkaniu z chodnikiem xD

Po kilku latach
  • Odpowiedz
@TheSznikers: Miałem Nokię 1020. W sumie do dzisiaj mam i działa.

Ale.

Przypominam, że każdy użytkownik telefonu z WP był jakieś 5 lat za całą społecznością.
Brak podstawowych aplikacji używanych przez resztę ludzi. Nawet jeśli już takowa aplikacja się znalazła - była w mocno
  • Odpowiedz