Wpis z mikrobloga

Mirasy ktoś studiował 2 stopień informatyki na #wat #sggw #uksw albo inna uczelnia w #warszawa ? Gdzie najlepiej iść żeby nie było zbyt ciężko na dziennych, bo chciałbym jeszcze pracować w tym czasie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#studia
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wudoef: szczerze - każda z tych uczelni wygląda na raczej gównianą. Dodaj może #pjatk, ja tam byłem na studiach pierwszego stopnia i jest raczej git, tylko program na informatyce mgr mi do gustu nie przepadł. Chyba że na zarządzanie informacją - w tym roku uruchomili magisterkę, tam program trochę lepiej wg mnie wygląda
A po co ci w ogóle studia drugiego stopnia, a do tego dzienne?
p.s.
  • Odpowiedz
Tak jak wyżej: wymienione przez ciebie uczelnie mają raczej mierny poziom. Ja na twoim miejscu zastanowił się nad tym czy chcesz się czegoś nauczyć - i iść na jakąś porządna uczelnię czy chcesz zrobić tylko papierek - wtedy najłatwiej chyba wybrać jakąś prywatną uczelnię gdzie nie będą ci robić pod górkę.
  • Odpowiedz
@wudoef: jeśli wybór tylko z tych trzech, to chyba #wat będzie ciut lepiej renomowany, bo uczelnia techniczna i model nauczania jest bardziej w klimacie takiej politechniki. #uksw najgorzej pod kątem renomy, ale może jest tam jest lżej, #sggw jest pomiędzy - renomowana uczelnia, ale nie w dziedzinie informatyki
No ale lepiej najpierw sprecyzować po co ci w ogóle studia II st.
  • Odpowiedz
  • 0
@Nilians: @arsen-zujew: na prywatna pójdę jak skończą mi się szanse na studia za darmo ( ͡° ͜ʖ ͡°) ogólnie chodzi tylko o łatwy papier, bo prace już i tak mam. Chodzi o to na której uczeni będzie najłatwiej xD
  • Odpowiedz
@wudoef: z tych, co mają rekrutację zimową to chyba sggw będzie najłatwiej. A po co ci papier, nawet i łatwy? Awansu i podwyżki magisterka raczej nie daje w IT
A co do tego, że studia zadarmo - na studiach stacjonarnych najwyższym kosztem jest twój czas, a nie czesne. Nawet na drogim pjatk czesne na zaocznych to 1050pln/msc. Ale jeśli zarabiasz przynajmniej 50pln/g to to jest odpowiednik 21 godzin miesięcznie różnicy
  • Odpowiedz
@wudoef: @arsen-zujew:

Pejot git - potwierdzam. Zarzadzenie informacja to dopiero teraz wjechalo, imo bym sie nie pchał w taki "eksperyment". Infa wyglada legitnie ale nie wiem czy nie jest ciezko - niektore przedmioty wygladaja jak kumulacje najgorszych koszmarow z tej uczelni ( MAD + ALG + AUG), do tego widze jakies sygnały i ofc duzo baz danych ktore maja czasem drakonskie formy zaliczen
  • Odpowiedz
@Sibu: na pja inf mgr z tego programu jakoś trudno mi było wyobrazić jakąś specjalizację. imo zbiór jakichś losowo dobranych przedmiotów. Pod tym względem zarządzanie informacją jest jakoś bardziej spójne. Ale zgadzam się co do eksperymentu. Do tego kończyłem ten wydział na inż i obawiam się, że wszystkie zajęcia będą prowadzone przez parę prowadzących, niekoniecznie dokotrów nawet.
  • Odpowiedz