Aktywne Wpisy

rancorn +28
"słyszałeś że pisarski napisał książkę?
Słyszałem.
A czytałeś?
Nie.
Jak wiekszosc.
*SMIECH PAWIANA*
Słyszałem.
A czytałeś?
Nie.
Jak wiekszosc.
*SMIECH PAWIANA*
źródło: 1000053392
Pobierz
Napiszcie mi coś sympatycznego.

Właśnie stoje w korku za BMW 7 i tak sobie wyobrazam ze ja nigdy w życiu nie kupię nowego auta z salonu bo nie będzie mnie stać zeby za gotówkę kupić nowy samochód.
#samochody #motoryzacja #polska #pieniadze #bieda
Już miałem k----ć że przegrałem życie bo mój gruz z 2005 będzie mnie kosztować 11-12k netto ze sprzedażą za 3-4 lat użytkowania (bo nowe komplety opon + sprzęgło, dodatkowo wliczam też koszty OC)
Wiec zabrałem się za kalkulacje.
Auto u mnie więcej stoi niż jeździ, wiec rocznie zrobię 7200km
Wiec przez 3,5
źródło: comment_1611430892EMVGxhkMWTdA1daN8GfuJJ.jpg
PobierzJednak powiedzmy że to da się obejść np oddając samochód bliskiej rodzinie na te 6 mies ;)
- Zmienia to koszty leasingu na 12,1k PLN.
Katalogowo 89. Zakup za 74 i juz wg Twojej kalkulacji jestem do przodu prawie 10k bo za 55 sprzedam auto z pocałowaniem reki. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Porownywanie gruza do nowego auta to jak schabowy z biedry zjedzony w domu a w knajpie. Niby to samo ale nie do konca. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do
Komentarz usunięty przez autora
Do przykładu używasz widzę raczej katalogu z tego roku gdzie jeszcze dostajesz 15k upustu. No nie wiem czy Mireczek prosto z ulicy też taki dostanie ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Trzeba
W przypadku tego auta była opcja GripControl i auto ma wielosezonowe opony. ( ͡° ͜ʖ
Od teraz będę przeglądał ogłoszenia mając na uwadze ten "proceder"
Widzę że ma to sens i ~warto (z pewnymi warunkami których niestety nie mogę u siebie zastosować)
Ja rozumiem że samochód jest potrzebny, ale równie dobrze można z życia wyeliminować potrzebę transportu i na tym oszczędzać (przynajmniej przez pewien czas)
Jeśli bym z dnia na dzień został bez samochodu to się nie załamie ( ͡°