Wpis z mikrobloga

Czy bardzo się pomylę jak napiszę że w kraju w którym co 10 osoba ma swoj samochód tylko co setna kiedykolwiek odwiedzi salon samochodowy i kupi nowe auto?
Właśnie stoje w korku za BMW 7 i tak sobie wyobrazam ze ja nigdy w życiu nie kupię nowego auta z salonu bo nie będzie mnie stać zeby za gotówkę kupić nowy samochód.
#samochody #motoryzacja #polska #pieniadze #bieda
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Właśnie stoje w korku za BMW 7 i tak sobie wyobrazam ze ja nigdy w życiu nie kupię nowego auta z salonu bo nie będzie mnie stać zeby za gotówkę kupić nowy samochód.

@AlfredoDiStefano: jest olbrzymia szansa ze to BMW również nie zostało kupione za gotówkę.
  • Odpowiedz
@AlfredoDiStefano: nowa dacia duster przy 5 letnim leasingu i 10k wpłaty początkowej to raptem 600 zł raty miesięcznie z wykupem 1000zł.
patrz na swoje ręce

ten z bmw7 może tak samo patrzeć na gościa w RR, a ten z RR na właściciela 3 jachtów i odrzutowca, a jeszcze inny na kogoś ze swoją wyspą, a jeszcze innemu jest smutno bo mu nie staje

życie ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
Jeżeli tak mówisz że napewno tego nie osiągnę to cię oddala od tego a nie przybliża zawsze trzeba myśleć pozytywnie bo może kiedyś otworzę biznes i będę miał na takie auto na otwieranie firmy nigdy nikt nie jest za stary a trzeba próbować wszystkiego i w którymś przypadku wyjdzie. Przykład Colona Sandersa w jakim wieku otworzył swoją firmę która jest potęga #bieda
  • Odpowiedz
Zrobiłeś też porównanie chodzby było cię stać na takie auto to i tak nie będziesz szczęśliwy bo będziesz miał bwm 7 a sąsiad Bentleya i tak właśnie kreują nas media
  • Odpowiedz
@AlfredoDiStefano: Zawsze mnie to rozwala, że w Niemczech, Szwecji, Norwegii człowiek za rok pracy może kupić za gotówkę samochód z salonu, a Polak to na używanego z tych krajów musi wziąć pożyczkę.
  • Odpowiedz
@AlfredoDiStefano: Jako osoba która ma kontakt ze sprzedawcą nowych aut, mogę potwierdzić ze za gotówkę kupuje może 5% klientów, najczęściej starsze osoby na emeryturze, które sobie odłozyły i kupują jakieś tańsze modele.
  • Odpowiedz
@krabczy: A co to za biznes? Kupujesz auto warte 75k i finalnie płacisz za nie 100k. A auto nudne jak flaki z olejem.
@kuraku: Kto kupuje auto za gotówkę? Człowiek, który chce mieć auto, a nie je pożyczać, lub człowiek, który tą gotówkę ma i nie chce za auto przepłacać. Nie ma żadnej formy kredytowania, w której kupisz auto korzystniej niż za gotówkę.
  • Odpowiedz
@AlfredoDiStefano: wszystko to lizingu albo kredyty. Zobacz sobie ile jest ogłoszeń na OLX "Odstąpię BMW za darmo, leasing" Biorą to w koszty a jak się firmie dwa miesiące noga podwinie to są biedni jak mysz kościelna, i szukają Astry G w gazie 16 letniej
  • Odpowiedz