Wpis z mikrobloga

@DanielAquarius: Pomyslec ze o moim giełdowym losie zadecydowalo zbyt dlugie oczekiwanie na aktywcje konta w Degiro... A chciałem wtedy zacząć od AMD za 39$ i moze jeszcze wszedlbym w jakąś tesle albo nio. Ostetecznie zaczałem na polskiej gieldzie i w sumie wszedlem w dobre spolki, ale w koncu kurs sie tam zesral, a ja nie sprzedawalem wtedy kiedy trzeba bylo i dokupywalem tez w złych momentach
  • Odpowiedz
@lastro: Banana trzeba mocno analizować, szukać tanich spółek, ewentualnie grać pod wzrosty surowców, jakieś rynkowe mody itd. No i banan nie jest bardzo szeroki rynkowo. Nie ma półprzewodników, samochodów, samolotów itd.
Nie ma co się łamać, jeszcze będą pompy w USA.
  • Odpowiedz
@Antiax: tylko że fundusze na tych paru procentach zarabiają setki milionów, a jak wykopkowi się poszczęści i rzeczywiście będzie miał kilkadziesiąt % zysku, to zarobi parę stówek, które potem i tak pewnie uwali kupując jakiś szajs na górce
  • Odpowiedz
@strfkr: Nie musisz mi tego tłumaczyć, ja nie należę do tych co inkasowali w zeszłym roku zyski rzędu 300% na bankrutach;)
W każdym razie to tylko mem i do tego zabawny
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
@strfkr: ale to też wynika z tego że nie da się wejść i wyjść dużym kapitałem nie wpływając na cenę, więc fundusze są skazane na bardziej płynne spółki. Oczywiście że mogą stosować także różne strategie akumulacji jak np. schemat akumulacji wyckoffa.
  • Odpowiedz