Aktywne Wpisy
czykoniemnieslysza +375
mickpl +390
Uważam, że Rafał Trzaskowski nie powinien zostać prezydentem. Po prostu.
Człowiek, który współrządzi partią, która chce zniszczyć życie setkom tysięcy młodych ludzi przez forsowanie kredytów 0% aby spasiona deweloperka spasła się nawet bardziej nie nadaje się na takie stanowisko.
Tu nawet nie ma o czym dyskutować.
#nieruchomosci
Człowiek, który współrządzi partią, która chce zniszczyć życie setkom tysięcy młodych ludzi przez forsowanie kredytów 0% aby spasiona deweloperka spasła się nawet bardziej nie nadaje się na takie stanowisko.
Tu nawet nie ma o czym dyskutować.
#nieruchomosci
No właśnie. Podajcie mi sens posiadania większej ilości. W czym to zauważę? Jak czasem widzę sygnaturki typu: I7 8700K, 16GB ram, Radeon rx 5700 to aż mnie ciśnie by spytać: nie lepiej sprzedać z tego 8GB i kupić inne lepsze podzespoły? Widziałem też u niektórych 32GB ram. To już całkiem mnie rozwala No, ale pytam bo nie wiem, więc proszę o miłe odpowiedzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#komputery #pc #pcmasterrace #informatyka
@motoinzyniere: bez 512GB dziś w ogóle nie ma co uruchamiać komputera.
Na laptopie aktualnie mam 21 GB w użyciu. A chodzi przeglądarka, Outlook, Excel, komunikatory, jeden specjalistyczny program i foobar2000.
Komentarz usunięty przez moderatora
A jak parę dni temu pisałem że chcę zrobić upgrade z 16 do 32GB to wszyscy byli wielce zdziwieni xD
Jak nie pracujesz przy czymś z grafiki/video, nie grasz w najnowsze gierki i nie stawiasz maszyn wirtualnych w dużych ilościach to 8 gb w zupełności wystarczy. Ci którym nie wystarczy 8gb to mniejszość, niewielki procent wszystkich użytkowników. No ale nie zapieraj się, że nie ma zastosowań w których przydaje się więcej ramu. W dość wąskim zakresie istnieją takie. Ja np sporo grep'uje po plikach, tworzę na ramie RAM-dyski żeby szybciej grepy latały.
Czy przy Twoich zastosowaniach, jeśli zmienisz na 16 gb to zauważysz różnice? Nie zauważysz. Większą byś zauważył wymieniając dysk na szybszy, jeśli masz jakiś budżetowy.