Wpis z mikrobloga

Cześć, czy moglibyście podpowiedzieć mi czy jest na polskim rynku miejsce dla domorosłych producentów noży?
Mam dostęp do warsztatu gdzie byłaby już cześć potrzebnych narzędzi. Myślę nad inwestycją w kolejne, może akademia u @Trollsky. Na razie mam 0 doświadczenie przy nożach ale już z samą obróbką metali wygląda to lepiej.
#knifemaking
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bartas_miszcz: najpierw zacznij robić, sprawdź jak ci to wychodzi. Później zacznij się zastanawiać czy ktoś kupi. Z doświadczenia wiem, że najbardziej są zainteresowani znajomi/rodzina. Ja akurat nikomu nic nie sprzedaję ani nie daję bo nie lubię się rozstawać ze stworzonym przez siebie przedmiotem, ale jakiś potencjał na pewno jest. No i w dobie Internetu nie ma co się ograniczać tylko do polskiego rynku.
  • Odpowiedz
Chciałbym na tym zarabiać ale nie mam złudzeń, że w szybkim tempie będą z tego kokosy

@bartas_miszcz: Sprawdź sobie forum knives.pl, prawdziwa skarbnica wiedzy :)
ALe powiem szczerze, że 'nożorobów' się ostatnimi czasy zrobiło sporo. Więc trzeba by się czym wybić :)
  • Odpowiedz
@ATAT-2: dzięki za odpowiedź. Już tam trochę sprawdzałem, ale mam problemy z interfacem albo forum jest dość mało aktualne. Trochę dalej nie wiem czy inwestować czy nie inwestować :P chyba spróbuje, w najgorszym wypadku okaże się, że to nie dla mnie a narzędzia zawsze można odsprzedać jeżeli nie będzie dla niego innego zainteresowania.
  • Odpowiedz
@bartas_miszcz: niekoniecznie musisz inwestować. Nawet z prostymi narzędziami możesz już cis stworzyć i zobaczyć czy Ci frajdę to sprawia. Możesz chociażby kupić surowe blanki do wykończenia i oprawy.

Forum jak najbardziej aktualne i bardzo ruchliwe.
  • Odpowiedz