Wpis z mikrobloga

@xDyzio: to chyba trzeba siedzieć całe życie w piwnicy żeby nie było potrzebne xD jedziesz na wakacje - wypożyczasz furę na miejscu i jesteś niezależny, jedziesz ze znajomymi w dłuższa trasę - zmieniacie się po drodze, w delegacje możesz jechać tylko pociągiem, nie pojedziesz sobie w weekend poza miasto no chyba ze rowerem xD kalectwo
  • Odpowiedz
@LadniePieknie: Ja też tak uważałem 20 parę lat, aż raz stało się coś moim rodzicom a ja byłem na wypizdowie i akurat autobusy przestały przyjeżdżać. Od razu się zapisałem na prawko po tym.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 9
@przeczki: nie kwestionuje tego że życie z prawem jazdy jest łatwiejsze, tylko to co autor napisał, sam mam pewnie w połowie uzupełnione prawko ale mam też znajomych którzy go nie mają i mieć nie zamierzają co w żadnym stopniu nie czyni ich kalekami.
  • Odpowiedz
@ProfesorDynamo: Ja przed wyjazdem za granicę sprzedałem auto i po powrocie chciałem kupić, ale w sumie w dużym mieście, pracując z domu głównie to na razie mi niepotrzebne i tak już 4 lata bez auta zleciały i nie brakuje mi.
Albo Uberkiem, albo komunikacją albo dużo roweru - dziewczynie też to nie przeszkadza.

Chociaż nie wyobrażam sobie brak prawka i auta jak się pojawią dzieci.
  • Odpowiedz
@ProfesorDynamo: prawko gdy mieszkasz na zadupiu, gdzie nie komunikacja nie jedzie lub jest beznadziejna - niezbędne by mieć dostęp do cywilizacji pod postacią sklepu spożywczego. Prawko mieszkając gdzieś gdzie masz tramwaj, autobus i stację kolejową pod nosem, a dookoła pełno sklepów każdego rodzaju - bullshit.
  • Odpowiedz
@przeczki:

jedziesz na wakacje - wypożyczasz furę na miejscu i jesteś niezależny,

Można jechać w jakieś miejsce, gdzie nie potrzebujesz auta, albo stać cię na
  • Odpowiedz
@ProfesorDynamo: Zgadzam się, że prawko świadczy o ogarniętości życiowej i manualnej ale znam typa >45 lat który nigdy nie zrobił prawka. Żyje dobrze a ilością zawodów które wykonywał (szerokie spektrum dziedzin :) ), zdolności i doświadczenia życiowego mógłby obdarować kilku ludzi z prawkiem więc w takich osądach to jestem ostrożny :)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@inozytol: pytanie - jaki procent ludzi tak naprawdę stać?
Poza tym:

Można jechać w jakieś miejsce, gdzie nie potrzebujesz auta

Właśnie prawko daje ci ten luksus, że nie musisz się ograniczać i możesz pojechać niemal dosłownie gdzie tylko chcesz ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
Mam duży fajny dom, zarobki na poziomie 10tys/mc (mógłbym więcej ale nie chce żadnych dodatkowych odpowiedzialności) i w szczęśliwym związku. Na wakacje też jeżdżę gdzie mi się podoba. Prawka nie mam. Jak kogoś stać na fajne rzeczy i jest im dobrze to nie musi wszystkiego mieć, to myślenie osób biednych którzy patrzą innym w portfel.
  • Odpowiedz