Wpis z mikrobloga

W tej #teoriespiskowe - jest długi więc podzieliłem go na dwa wpisy. Kontekst (pierwszy wpis) jest tu: https://www.wykop.pl/wpis/54730889/

Wszystko wzięło się prawdopodobnie od bloga/videobloga autora "Zerberster" zatytułowanego "Zuschauerpost Teil 10". To wideo i masa blogów które to postowały, omawiało maila, który wysłała rzekomo "whistleblower" niemiecka inżynier Emilija Dominykas(1) i w którym opisywała nadchodzącą i zaplanowaną zagładę Niemców, jako odwrócony Holkaust.

Sam autor nagrania na którym bazowała teoria spiskowa opowiada o tym tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=C6SQv2nSQu4
Była to prawdopodobnie promocja jego własnej książki w gatunku political fiction https://www.amazon.de/PROPHEZEIUNG-Tag-Deutschland-beschloss-sterben/dp/152065197X#ace-5219423218
Ta teoria przyciągnęła jednak tyle uwagi, tyle viralowej publiczności że dziś relatywnie ciężko dokopać się do oryginalnej tekstowej wersji tego "dokumentu". Opisała w nim jakoby budowa między innymi wspomnianego BER i Stuttgart21 (wyjaśniłem we wpisie wyjaśniającym kontekst) trwała tak długo i piętrzyła tak potężne koszta ponieważ były to tylko przykrywki dla wyprowadzania pieniędy. Na co? Ano w 7 miastach/regionach:
Kassel
Suhl
Fürth
Simmern
Berlin-West
Lüneburg
Görlitz

Miały być już na ukończeniu powstające mega kompleksy podziemne dla przybywających do Niemiec psychopatów, morderców, byłych skazańców i socjopatów. Każdy z tych obiektów miał pomieścić 300 000 osób, być kompleksowo wyposazonym, zapewniać wszystko co niezbędne do przeżycia i umożliwić uruchomienie tej armii w odpowiednim momencie. 2015 miał być puktem zwrotnym w którym wszystko przyspiesza i zagłada wisiała na włosku.

Następnie w 2010 po katastrofie Fukushima (która oczywiście była celowym wysadzeniem) nastąpiło wybranie miejsc na zbiorcze bunkry podziemne (zaktualizowana lista regionów): Berlin, Köln, Hamburg, Bremen, Kiel, Dsseldorf, München, Stuttgart. To w nich finalnie miały zacząć się masowe mordy na obywatelach Niemiec.

Kobieta w mailu opisuje swoje załamanie psychiczne spowodowane wiedzą i tym co czeka kraj. Opisuje także 5 fal napływu uchodźców do Niemiec:
1. Fala - niegroźni ludzie i dzieci
2. Fala - chore dzieci i starcy
3. Fala - ludzie z zakaźnymi chorobami, bezpłodne kobiety, wdowy
4. Fala - mocno agresywni młodzi mężczyźni i psychopaci
5. Fala - rebelianci, żołnierze w cywilu, uzbrojeni i zindoktrynowani mężczyźni. "Ta ostatnia grupa zamieszkuje już w tysiącach nasze bunkry. W obecnym czasie 30% jest już na miejscu a reszta 70% dotrze do nas do końca 2017 nocnymi lotami (nocne loty były w tamtym okresie czasowo zakazywane)".

Dużo poświęcone nadchodzącemu przed tym masowym mordem najpierw ciężkiego kryzysu w którym:
- najpierw ludzie na zasiłku umrą z głodu, potem renciści i emeryci
- urzędy przestaną stopniowo działać z powodu sukcesywnie umierających urzędników
- na ich miejsce (urzędników) władze umieszczą imigrantów bez jakichkolwiek kwalifikacji.

2017 to planowana kulminacja. Kryzys będzie tak potężny że system socjalny i budżetowe jednostki się całkowicie załamią, nastąpią braki w żywności, głód i to spowoduje początek masakry, wypuszczenie "armii" z bunkrów oraz włączenie się w eksterminację Amerykanów (poprzez drony). Całość ma zostać zrealizowana do 2019 i w Niemczech ma zostać mała mniejszość Niemców która nie będzie miała żadnych praw. Każdy sprzeciwiający się zostanie rozstrzelany.

Dalej wezwanie do trzymania się z dala od wymienionych (w sumie 12) największych miast i ośrodków w Niemczech bo tam dojdzie w pierwszej kolejności do masakr. Należy unikać fastfoodów sieciowych, gotowej mrożonej żywności, leków farmakorporacji, szczepień bo wszystko jest już zatrute/zanieczyszczone. Ogólnie wzywa do powstania, świadomości, jedności przeciw władzy i policji. Na koniec opisuje przyszłość czyli wspaniałe domy dla migrantów, sklepy halal (islam), muzułmańska kultura, szaria, itp.

Tekst jest mega długi i jak każda dobra teoria spiskowa, skomplikowany i złożony. Jakoś jeszcze w 2017 ogrom tego był w sieci, i między 2015 a 2017 miałem okazję spotkać sporo osób wierzących święcie lub przynajmniej biorących za realne to co opisane tam. Ta teoria chwyciła po prostu kilka mocnych punktów:
- obawy Niemców w obliczu nieracjonalnej odmiany polityki Merkel i następującego chaosu
- od 2015 wspominało się o nadchodzącym kryzysie
- nienawiść Niemców do USA i obawa przed nimi
- historia holokaustu
- obawy przed islamizacją
- wybory
- nieracjonalność obu omówionych projektów (BER i Stuttgart21) - ich kosztowność i niewyobrażalne opóźnienia, kłócące się z niemiecką solidnością i punktualnością
- powtarzające się zamachy terrorystyczne

1. https://www.psiram.com/de/index.php/Austeja_Emilija_Dominykas_Verschw%C3%B6rung?fbclid=IwAR14ElIagS8c-pJ5zeKlG1tIAEXJO0FYbSVbbQ6RNs1gZRl7i9P-8aia0tM
2. Cały tekst po niemiecku http://staseve.eu/?p=21100 (pewny jestem że jakoś w 2015-2016 czytałem tez polską wersję ale nie mogę znaleźć).
3. Film https://www.youtube.com/watch?v=J66PiJA8xr8
  • 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DunningKruger: top kek. Baba połączyła losowe kropki bo jej tak pasowały, a szary lud dał się omamić. Tak to jest jak wmawia się ludziom że mają myśleć indywidualnie, nie iść z tłumem, ale brakuje im wiedzy.
Daje plusa za poświęcenie czasu na głupoty
  • Odpowiedz
@Nihas: Ale ta jeszcze dość ogarnięta była, pamiętaj w jaką psychozę to trafiło. Taka perełka wśród teorii spiskowych, bez tandety o mikroczipach itp ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 3
@DunningKruger Chyba kiedyś słyszałem już tą historyjkę oglądając jakiś dokument o tym lotnisku, nie pamiętam tylko czy był z żółtymi napisami ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@DunningKruger: nie widzę w tej teorii spiskowej po co miałby ktoś to zrobić i dlaczego. Te teorie z wielkim resetem, zmniejszaniem populacji itp. nie są powiązane bo według tej teorii, sprowadzając dużą ilość islamistów i robiąc im dogodne warunki do życia ludzi byłoby więcej bo u nich dzietność jest dużo wyższa.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@JuneJohn: a to dobre pytanie, też nad tym myślałem. Ta teoria tak jak pisałem wyżej, bazowała na emocjach głównie. Przerażenie ludzi, napływ masowy, bezsilność, zamachy. No tu w Niemczech była konkretna psychoza, absolutnie bez porównania z Polską.
  • Odpowiedz