Aktywne Wpisy

thorgoth +655
Normalnie w szoku jestem. Właśnie przyjechała do mnie pani szambelan. W sensie młoda dziewczyna obsługująca wóz asenizacyjny. Swój własny.
Pogadałem chwile i jestem pod wrażeniem. Normalna dziewczyna, z 25 lat. Wcześniej pracowała na kasie. Jakieś dofinansowanie z PUPu wzieła, prawko na ciężkie pojazdy jej opłacili, napisała biznesplan i zasuwa.
Pytam czy da się wyżyć, ona mówi że w zależności od miesiąca od dychy nawet do piętnastu. Oczywiście odchodzi kredyt na wóz, opłaty
Pogadałem chwile i jestem pod wrażeniem. Normalna dziewczyna, z 25 lat. Wcześniej pracowała na kasie. Jakieś dofinansowanie z PUPu wzieła, prawko na ciężkie pojazdy jej opłacili, napisała biznesplan i zasuwa.
Pytam czy da się wyżyć, ona mówi że w zależności od miesiąca od dychy nawet do piętnastu. Oczywiście odchodzi kredyt na wóz, opłaty
źródło: jdb3etawmwib1
Pobierz
xazas +830
Witam zainteresowanych, weekend był dniem wolnym dla agentów nieruchomości, także nie posiadam zbytnio wiadomości, ale niektórzy chcieli dołączyć do zabawy, także udostępniam cały kod na Githubie. Kod jak mi się wydaję jest dobrze udokumentowany, ale gdyby były jakieś niejasności to zachęcam do kontaktu. Podpięte jest pod gpt4o-mini od OpenAI, ale jak macie coś innego to w sumie dobrze wiecie co musicie zrobić.
Podpiąłem 5 skrzynek i działało także 20 czy 50 powinno śmigać
Podpiąłem 5 skrzynek i działało także 20 czy 50 powinno śmigać
źródło: image
Pobierz

Wszystko wzięło się prawdopodobnie od bloga/videobloga autora "Zerberster" zatytułowanego "Zuschauerpost Teil 10". To wideo i masa blogów które to postowały, omawiało maila, który wysłała rzekomo "whistleblower" niemiecka inżynier Emilija Dominykas(1) i w którym opisywała nadchodzącą i zaplanowaną zagładę Niemców, jako odwrócony Holkaust.
Sam autor nagrania na którym bazowała teoria spiskowa opowiada o tym tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=C6SQv2nSQu4
Była to prawdopodobnie promocja jego własnej książki w gatunku political fiction https://www.amazon.de/PROPHEZEIUNG-Tag-Deutschland-beschloss-sterben/dp/152065197X#ace-5219423218
Ta teoria przyciągnęła jednak tyle uwagi, tyle viralowej publiczności że dziś relatywnie ciężko dokopać się do oryginalnej tekstowej wersji tego "dokumentu". Opisała w nim jakoby budowa między innymi wspomnianego BER i Stuttgart21 (wyjaśniłem we wpisie wyjaśniającym kontekst) trwała tak długo i piętrzyła tak potężne koszta ponieważ były to tylko przykrywki dla wyprowadzania pieniędy. Na co? Ano w 7 miastach/regionach:
Kassel
Suhl
Fürth
Simmern
Berlin-West
Lüneburg
Görlitz
Miały być już na ukończeniu powstające mega kompleksy podziemne dla przybywających do Niemiec psychopatów, morderców, byłych skazańców i socjopatów. Każdy z tych obiektów miał pomieścić 300 000 osób, być kompleksowo wyposazonym, zapewniać wszystko co niezbędne do przeżycia i umożliwić uruchomienie tej armii w odpowiednim momencie. 2015 miał być puktem zwrotnym w którym wszystko przyspiesza i zagłada wisiała na włosku.
Następnie w 2010 po katastrofie Fukushima (która oczywiście była celowym wysadzeniem) nastąpiło wybranie miejsc na zbiorcze bunkry podziemne (zaktualizowana lista regionów): Berlin, Köln, Hamburg, Bremen, Kiel, Dsseldorf, München, Stuttgart. To w nich finalnie miały zacząć się masowe mordy na obywatelach Niemiec.
Kobieta w mailu opisuje swoje załamanie psychiczne spowodowane wiedzą i tym co czeka kraj. Opisuje także 5 fal napływu uchodźców do Niemiec:
1. Fala - niegroźni ludzie i dzieci
2. Fala - chore dzieci i starcy
3. Fala - ludzie z zakaźnymi chorobami, bezpłodne kobiety, wdowy
4. Fala - mocno agresywni młodzi mężczyźni i psychopaci
5. Fala - rebelianci, żołnierze w cywilu, uzbrojeni i zindoktrynowani mężczyźni. "Ta ostatnia grupa zamieszkuje już w tysiącach nasze bunkry. W obecnym czasie 30% jest już na miejscu a reszta 70% dotrze do nas do końca 2017 nocnymi lotami (nocne loty były w tamtym okresie czasowo zakazywane)".
Dużo poświęcone nadchodzącemu przed tym masowym mordem najpierw ciężkiego kryzysu w którym:
- najpierw ludzie na zasiłku umrą z głodu, potem renciści i emeryci
- urzędy przestaną stopniowo działać z powodu sukcesywnie umierających urzędników
- na ich miejsce (urzędników) władze umieszczą imigrantów bez jakichkolwiek kwalifikacji.
2017 to planowana kulminacja. Kryzys będzie tak potężny że system socjalny i budżetowe jednostki się całkowicie załamią, nastąpią braki w żywności, głód i to spowoduje początek masakry, wypuszczenie "armii" z bunkrów oraz włączenie się w eksterminację Amerykanów (poprzez drony). Całość ma zostać zrealizowana do 2019 i w Niemczech ma zostać mała mniejszość Niemców która nie będzie miała żadnych praw. Każdy sprzeciwiający się zostanie rozstrzelany.
Dalej wezwanie do trzymania się z dala od wymienionych (w sumie 12) największych miast i ośrodków w Niemczech bo tam dojdzie w pierwszej kolejności do masakr. Należy unikać fastfoodów sieciowych, gotowej mrożonej żywności, leków farmakorporacji, szczepień bo wszystko jest już zatrute/zanieczyszczone. Ogólnie wzywa do powstania, świadomości, jedności przeciw władzy i policji. Na koniec opisuje przyszłość czyli wspaniałe domy dla migrantów, sklepy halal (islam), muzułmańska kultura, szaria, itp.
Tekst jest mega długi i jak każda dobra teoria spiskowa, skomplikowany i złożony. Jakoś jeszcze w 2017 ogrom tego był w sieci, i między 2015 a 2017 miałem okazję spotkać sporo osób wierzących święcie lub przynajmniej biorących za realne to co opisane tam. Ta teoria chwyciła po prostu kilka mocnych punktów:
- obawy Niemców w obliczu nieracjonalnej odmiany polityki Merkel i następującego chaosu
- od 2015 wspominało się o nadchodzącym kryzysie
- nienawiść Niemców do USA i obawa przed nimi
- historia holokaustu
- obawy przed islamizacją
- wybory
- nieracjonalność obu omówionych projektów (BER i Stuttgart21) - ich kosztowność i niewyobrażalne opóźnienia, kłócące się z niemiecką solidnością i punktualnością
- powtarzające się zamachy terrorystyczne
1. https://www.psiram.com/de/index.php/Austeja_Emilija_Dominykas_Verschw%C3%B6rung?fbclid=IwAR14ElIagS8c-pJ5zeKlG1tIAEXJO0FYbSVbbQ6RNs1gZRl7i9P-8aia0tM
2. Cały tekst po niemiecku http://staseve.eu/?p=21100 (pewny jestem że jakoś w 2015-2016 czytałem tez polską wersję ale nie mogę znaleźć).
3. Film https://www.youtube.com/watch?v=J66PiJA8xr8
@Gallg: a tu taki plot twist ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Każda porządna teoria spiskowa powinna ukazywać ciemne siły które chcą się wzmocnić. Złe siły powinny chcieć przejąć władzę nad światem i stać się wszechpotężnymi :)) A tu k---a teoria spiskowa a rebour. Okazuje się że organizator spisku (tj. władze Niemiec) chcą swoje własne wpływy ograniczyć do zera przez zrujnowanie swojego własnego kraju :))
(-‸ლ)
W XXI wieku taki numer mimo wszystko by nie przeszedł. Chyba nikomu nie zależy na takim scenariuszu, że o kosztach nie wspomnę. Absurd do kwadratu.
To że sprowadzają sobie nowych obywateli wynika tylko z tego, że mają problem ze strukturą demograficzną więc zanim wymrą ostatni biali,
Bardziej bym uwierzył, że pościągali sobie imigrantów by odwrócić uwagę od innego tematu (np prania kasy za pomocą tego portu lotniczego i tego kolejowego)
@DunningKruger: Ja p------e, ale faza XD