Wpis z mikrobloga

#minecraft jaki jest wasz ulubiony biom do osadzania się w? jak dla mnie to zimowy biom a najlepiej jak jest dużo lodowych wież, wygląda to super ale ciężko jest w takim biomie budować główne bazy bez naruszania "naturalnego" wyglądu biomu.

Na zdjęciu mój nowy save, przebyłem około 5 tysięcy bloków od spawnu aby znaleźć śnieżny biom, po drodze minąłem kilka monumentów podwodnych i wiosek, co mogłem to po drodze zebrałem ze sobą i w końcu znalazłem ładną pustą przestrzeń na domek. Póki co gram bez cheatów :)
ugabugadojaskini - #minecraft jaki jest wasz ulubiony biom do osadzania się w? jak dl...

źródło: comment_16099345491deTZQgdKblc4VNSKQDchF.jpg

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@ugabugadojaskini: Obrzeża pustyń, "wiosene" - wszystko co mi się z ciepłem kojarzy i nie jest przesadnie zalesione. Zwykle też buduję domki na. wzniesieniach.

Btw. Wprowadzili już jakieś ładne białe bloki do budowania? Świat na starej wersji, czas mnie będzie zrobić nowy, ale chciałbym dokończyć obecne projekty i jakoś ogarnąć domek żeby się od podłoża odcinał, ale jednocześnie pasował do otoczenia.
Zwanek - @ugabugadojaskini: Obrzeża pustyń, "wiosene" - wszystko co mi się z ciepłem ...

źródło: comment_1609953668jmNxIJhqoWw0Tryed1NY0L.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@ugabugadojaskini: W sumie, to każdy jeden, jednak najczęściej są to polany wokół gór, morza i innych takich, coby to można było wyruszyć na jakieś przygódki i przygotowania.
  • Odpowiedz
zrobiłem także zejście do piwnicy w której mam ench table, brakuje mi jeszcze dwóch regałów do max enchanta, nie mam farmy krówek ani papieru więc zbieranie ich idzie powolutku, nie spieszy mi się.

Przy okazji kopiąc piwnicę odkryłem że kilka bloczków w bok mam dostęp do jaskiń które od jakiegoś czasu eksploruje, wykorzystałem to i zrobiłem sobie przejście do nich :)
ugabugadojaskini - zrobiłem także zejście do piwnicy w której mam ench table, brakuje...

źródło: comment_1610045658BSLD5E4JTl3v4pm6B1a1MA.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz