Aktywne Wpisy

MG78 +1330
Mircy i mirabelki pijcie ze mną kompot i przy okazji małe rozdajo!
Przedmiotem rozdajo jest egzemplarz mojej książki Zrozumieć Ramen, nad którą intensywnie pracowałem przez ostatnie kilkanaście miesięcy. Książka właśnie trafiła do przedsprzedaży, a już 5 listopada jej fizyczna premiera. Książkę można zamówić na topgar.pl, jest tam też spis treści i trochę przykładowych stron.
Zrozumieć Ramen ma 320 stron i twardą oprawę. Starałem się aby jak najszerzej dotykała ramenu, ale była przy tym odpowiednia dla każdego niezależnie od poziomu zaawansowania. W związku z książką pojechałem nawet na ponad dwa miesiące do Japonii, a w środku oprócz przepisów znajduje się też sporo treści społeczno-historycznych dotyczących ramenu. W książce jest 39 QR kodów z przepisami w formie wideo, a oprócz 23 kompleksowych przepisów na różne rodzaje/style ramenu są również przepisy na jego
Przedmiotem rozdajo jest egzemplarz mojej książki Zrozumieć Ramen, nad którą intensywnie pracowałem przez ostatnie kilkanaście miesięcy. Książka właśnie trafiła do przedsprzedaży, a już 5 listopada jej fizyczna premiera. Książkę można zamówić na topgar.pl, jest tam też spis treści i trochę przykładowych stron.
Zrozumieć Ramen ma 320 stron i twardą oprawę. Starałem się aby jak najszerzej dotykała ramenu, ale była przy tym odpowiednia dla każdego niezależnie od poziomu zaawansowania. W związku z książką pojechałem nawet na ponad dwa miesiące do Japonii, a w środku oprócz przepisów znajduje się też sporo treści społeczno-historycznych dotyczących ramenu. W książce jest 39 QR kodów z przepisami w formie wideo, a oprócz 23 kompleksowych przepisów na różne rodzaje/style ramenu są również przepisy na jego
źródło: zrozumiec-ramen-przod
Pobierz
BornToDie69 +192
Post refleksyjny, ile AMD socketem AM4 zrobiło dobrego.
Dzisiaj wrzucam do mojego 8-letniego kompa na AM4 Ryzena 7 5800x. Najpierw siedział tam podkręcony do granic możliwości Ryzen 1 1200, aktualnie siedzi Ryzen 5 3600 (na sprzedaż jak coś). Jedyne co musiałem jeszcze zmienić to chłodzenie ze spartan 3 (na sprzedaż) na SPC Fortis 5.
W przeciągu 8 lat do kompa za 2200 zł (nowy)
- dorzuciłem za 300 zł Radeon RX5700
Dzisiaj wrzucam do mojego 8-letniego kompa na AM4 Ryzena 7 5800x. Najpierw siedział tam podkręcony do granic możliwości Ryzen 1 1200, aktualnie siedzi Ryzen 5 3600 (na sprzedaż jak coś). Jedyne co musiałem jeszcze zmienić to chłodzenie ze spartan 3 (na sprzedaż) na SPC Fortis 5.
W przeciągu 8 lat do kompa za 2200 zł (nowy)
- dorzuciłem za 300 zł Radeon RX5700

Natomiast nagle pogarsza się jakość snu, sylwetka, samopoczucie i co najgorsze głód- takiego zimnego piwka w godzinach wieczornych. Od sylwka (włącznie) wypilem z 2 piwa i jak alkus 10 razy sprawdzalem czy butelka jest pusta, oszczedzalem kazdy łyk.
Teraz na mega w-----e i checi wypicia widze, ze to jest problem. Niby nic, p--o nie a-----l, ludzie ładują 10 razy więcej, czemu mam sobie odmawiać przyjemności.
Dramat...
#alkoholizm
Swoja droga dzieki Mirku
A jeśli chodzi o marihuanę, to historia jej delegalizacji w Polsce jest bardzo świeża, bo był to rok 1997.
M-------a może być stosowana jako lek i jako używka, podobnie jak np. Tussipect albo Acodin. Substancja sama w sobie nie jest zła, złe może być jej wykorzystanie.
Kolega spawacz wyżej dobrze napisał - hydroksyzyna gucio Ci da (swoją drogą, miałeś chyba na myśli 25mg/dzień, bo na tydzień to dawka iście homeopatyczna xd). Spróbuj załatwić u rodzinnego, a jak nie wyjdzie to u psychiatry benzo, np. alprazolam 0,5 mg i łykaj w sytuacji, w której zacznie Tobą telepać - tylko nie codziennie i nie jak apap, bo władujesz się z deszczu pod rynnę w uzależnienie od benzo.
Tylko niech Cię ręka boska broni żeby mówić że masz problem z alko - masz czasem mocne stany lękowe, czasem problemy ze snem, słyszałeś od babci że w takich sytuacjach pomagają te bezno? benzyno? no takie tam tabsy. A czemu nie mówić o alko? Bo polski lekarz bardziej niż wody święconej boi się przepisywania psychotropów w ogóle (poza escitalopramem, który rozdaje jak p-----l cukierki), a benzo w szczególności - bo wiadomo, że jak alkus, to się zaraz uzależni od benzo. Jak już wyjdziesz na prostą, to odstaw
Co do telepania- o dziwo nie telepie mną ani razu, nie mam objawów delirki w pelni. A jedynie rozdraznienie i ciut ze snem
Komentarz usunięty przez autora
Dlatego napisałem w pierwszym komentarzu: jeden buch.
Wiesz co różni lek od
@KUTASKOZLA:
Powtórzę jeszcze raz: mój post nie miał na celu pochwalać zmiany jednego na drugie. Miał na celu jedynie obalenie mitu jakoby wszystkie n-------i były takim samym złem. Na każdy z nich trzeba patrzeć indywidualnie, bo każdy z nich to inna
źródło: comment_1609953078uYdlOGly6qyOGQi2IHkeGn.jpg
PobierzTo są substancje które trzeba zrozumieć