Aktywne Wpisy

mirko_anonim +7
✨️ Życie w pojedynkę: wyzwania i przemyślenia Ⓘ
Trochę o mnie... w tym roku kończę 45 lat, od 2012 roku jestem niepełnosprawny, mam stwardnienie rozsiane. Stan nie jest tragiczny, w sumie nie jest najgorzej jednak zdecydowałem się przejść na rentę - dostałem całkiem niezłą kwotę jak na polskie warunki. W życiu dorobiłem się swojego i nie mam zamiaru zapracowywać się, czas na odpoczynek. Jestem sam, nie mam nikogo i pewnie dzięki temu dorobiłem
Trochę o mnie... w tym roku kończę 45 lat, od 2012 roku jestem niepełnosprawny, mam stwardnienie rozsiane. Stan nie jest tragiczny, w sumie nie jest najgorzej jednak zdecydowałem się przejść na rentę - dostałem całkiem niezłą kwotę jak na polskie warunki. W życiu dorobiłem się swojego i nie mam zamiaru zapracowywać się, czas na odpoczynek. Jestem sam, nie mam nikogo i pewnie dzięki temu dorobiłem

widzialapan +99

Mimo prostoty całość nie przypomina młodzieżowej przygodówki czy choćby nieporadnego fanfiku kultowego serialu. Jest jedną wielką i średnio udaną próbą odwrócenia uwagi. Od czego dokładnie? Trudno powiedzieć. Sam pomysł na historię to w zasadzie samograj, który mógłby doczekać się piętnastu tomów, tuzina spin-offów i crossoveru z Percy Jacksonem, Heksalogią o wiedźmie i Kiśloversum. Tymczasem masa nieatrakcyjny wątków, powtarzalność oraz idiotyczne zachowanie bohaterów wbija kolejne kołki w naprawdę fajny materiał. Wygląda to, jakby autorka, zamiast zaplanować przygodę i dobrze się bawić, nieustannie improwizowała. Z bardzo słabym skutkiem.
Recenzja książki Czerwone Słońce
#ksiazki #ksiazka #czytajzwykopem #nerdheim
źródło: comment_1609522859RHf3Uxwc4Oy4ssKAhPN4Zk.jpg
Pobierz