Aktywne Wpisy

jmuhha +254
Kurna, jak ja w taką jesień podziwiam PANÓW DROGOWCÓW ( ಠ_ಠ). Stoją na zimnie i deszczu od 6. Budują ważne drogi. Anetka czy Mariusz z biura ich nie zastąpi.
Dlatego Szacun i Plusik dla Panów乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
Dlatego Szacun i Plusik dla Panów乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
źródło: 1000021505
Pobierz
jmuhha +91
wytłumaczy mi ktoś jak to możliwe,że w takich blokach z lat 80 mieszkania miały po 55 metrów, a teraz standard to jakieś 40? XDDD
źródło: 1000021507
Pobierz

Jak to wygląda z tym pulsem w czasie biegu? Jestem początkująca, potrafię już przebiec 5 km, średnie tempo 7,20 więc raczej to tuptanie niż bieganie, ale puls mam ok 165-175, mam 22 lata. Podobno nie powinno się biegać na tak wysokim pulsie ale jednak wolniej biegać już nie potrafię, bo to będzie już prawie chód :D. Biegać cały czas tak i z czasem to się ogarnie? Czy jednak wolniej?
Teraz dochodzą inne zmienne jak warunki fizyczne i genetyczne. Jeżeli nie masz jakiejś turbonadwagi ani ryzyka chorób kardiologicznych
Powinno spadać z każdym tygodniem
no powiem Ci że ciekawe teorie xD tylko szkoda że jest to poparte absolutnie niczym.
Każdy trening jest bezpieczny , niebezpieczny będzie wtedy kiedy mamy problemy kardiologiczne. A wtedy nawet 60% Hrmax może być niebezpieczne.
Organizm dąży do homeostazy, dlatego właśnie mamy coś takiego
Oczywiście, że możesz 2h biegać na wysokiej intensywności, ale umówmy się - bezpieczne to już bardzo nie
Nie zamierzam się z Tobą umawiać bo to absolutnie sensu nie ma. Bieganie 2h z bardzo wysoką intensywnością jest bezpieczne w świetle obecnie posiadanej wiedzy naukowej. Granice danego zawodnika nie mają tu nic do rzeczy