Aktywne Wpisy
ChlopoRobotnik2137 +1115
Palacze to podludzie…sytuacja z przed chwili , chuop po 40 pali cienkiego papierosa czem prędzej na peronie żeby jak najwiecej nawciagac się. Pociąg już jedzie a pet nadal cały. Zaciąga się jak szalony by resztę pęta wrzucić na tory… już nie wspomnę o toaletach na lotniskach gdzie wiecznie śmierdzi fajkami bo jaśniepan nie umie wytrzymać bez fajki kilka godzin. No podludzie
#papierosy #fajki #palenie #tyton
#papierosy #fajki #palenie #tyton
KingaM +5
Mieć tyle hajsu, a mieć stylistę/poczucie stylu na poziomie gimnazjalisty podczas dojrzewania na wsi.. #modameska #zuckerberg
Chyba, że to celowo, w sensie, jak pawie: ten ogon do niczego się nie przyda, jest bezużyteczny, ciąży, większe ryzyko, że zginę, a mimo to mnie stać na niego, czyli jestem zacnym samcem.
Chyba, że to celowo, w sensie, jak pawie: ten ogon do niczego się nie przyda, jest bezużyteczny, ciąży, większe ryzyko, że zginę, a mimo to mnie stać na niego, czyli jestem zacnym samcem.
#brexit #uk #ue #unia
Ludzie glosowali za brexitem miedzy innymi, bo:
-nie chcieli placic na bankrutujace panstwa
-mieli dosc bezsensownych regulacji unijnych
-nie podobala im sie unia gdzie Niemcy sa ponad wszystkimi
-wpuszczanie bez sprawdzania nielegalnych emigrantow/terrorystow.
A jak na tym wyjda to zobaczymy za kilka lat.
@MarianoaItaliano: przeciez wystarczylo zlozyc wniosek o Tarjeta de Identidad de Extranjero to cos typu jak pre-settled w UK.
@Mit_o_chondriach: Polityczna nostalgia za czasami które nigdy nie istniały i których się nie da wprowadzić. A samo referendum to skutek tego że UKIP podbierał torysom część elektoratu. Próbą zatrzymania tego miało być referendum które myśleli że przegrają, coś pojęczą o eu i specjalnych prawach dla uk i
1 no a jednak doszło.
2 nie byli, ale teraz na pewno będą ponad UK.
3 największym problemem dla Brytyjczyków są imigranci z bliskiego wschodu i błędnie założyli, że oni są w UK ze względu na UE choć to nieprawda.
@mielonkazdzika
- nie są w strefie euro, a to co wpłacali do UE zwracało się wielokrotnie,
- no to teraz będą musieli sporo z nich wprowadzać nie mając na to wpływu,
No ale ogolnie to jednak zawsze UK byla troche z boku, niby Europa, a nie do konca i czasami to mocno akcentowali, tak jak gdy podpisywano traktat lizbonski, to brytyjski laburzystowski premier celowo spoznil sie zeby uniknac wspolnego zdjecia przywodcow unii - to taki symbol xD
Cameron chcial uspokoic i dac sobie wiecej miejsca do
1. Bo wyspiarska mentalność się różni od kontynentalnej, i o tym sporo osób tutaj zapomina wspomnieć.
2. Bo łatwiej zarządzać jednym krajem jakim jest Wielka Brytania niż być zarządzanym przez Unię która ogranicza Cię masą różnych przepisów.