Aktywne Wpisy

Karolaaa555 +12
Jak ja chyba zacznę płacić jakimś randomom żeby się ze mną kolegowali. Myślałam, że jak zdam tą maturę to będzie super, że będzie zero zmartwień. A teraz wsm tęsknię bo przynajmniej nie miałam czasu na myślenie i wymyślanie takich bzdur tylko focusowałam się na nauce. Jedynie co mi poprawia humor to granie w te durne gry przez które przesiedziałam lata na dupie i nabawiłam się fobii społecznej przez którą dostaję codziennie pytania

wfyokyga +127
Dobranoc
źródło: temp_file497302056630926366
Pobierz

#brexit #uk #ue #unia
Ludzie glosowali za brexitem miedzy innymi, bo:
-nie chcieli placic na bankrutujace panstwa
-mieli dosc bezsensownych regulacji unijnych
-nie podobala im sie unia gdzie Niemcy sa ponad wszystkimi
-wpuszczanie bez sprawdzania
@MarianoaItaliano: przeciez wystarczylo zlozyc wniosek o Tarjeta de Identidad de Extranjero to cos typu jak pre-settled w UK.
@Mit_o_chondriach: Polityczna nostalgia za czasami które nigdy nie istniały i których się nie da wprowadzić. A samo referendum to skutek tego że UKIP podbierał torysom część elektoratu. Próbą zatrzymania tego miało być referendum które myśleli że przegrają, coś
1 no a jednak doszło.
2 nie byli, ale teraz na pewno będą ponad UK.
3 największym problemem dla Brytyjczyków są imigranci z bliskiego wschodu i błędnie założyli, że oni są w UK ze względu na UE choć to nieprawda.
No ale ogolnie to jednak zawsze UK byla troche z boku, niby Europa, a nie do konca i czasami to mocno akcentowali, tak jak gdy podpisywano traktat lizbonski, to brytyjski laburzystowski premier celowo spoznil sie zeby uniknac wspolnego zdjecia przywodcow unii - to taki symbol xD
Cameron chcial uspokoic i dac sobie wiecej miejsca
1. Bo wyspiarska mentalność się różni od kontynentalnej, i o tym sporo osób tutaj zapomina wspomnieć.
2. Bo łatwiej zarządzać jednym krajem jakim jest Wielka Brytania niż być zarządzanym przez Unię która ogranicza Cię masą różnych przepisów.