Wpis z mikrobloga

#komputery #skladamkomputer

Mirasy, poleccie jakiś gotowy zestaw komputerowy.
Stacjonarka, gotowiec, naped optyczny, dysk ssd, wifi, praca biurowa do 3k.
Może być w zestawie z windowsem i officem.
Gamingowych sporo fajnych zestawów nawet od @PurePC_pl ale nic do pracy biurowej sensownego nie widze. Zestaw dla mamy, szkoda mi, żeby wywalała na karte grafiki 1500 zl jak moze mieć fajniejszą stacjonarke do pracy biurowej.
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kajbel: Tak jak mówi MaddoxX1911 - jeśli to "standardowa" praca biurowa, a nie nic specjalistycznego to po prostu zrezygnuj z dedykowanego GPU na rzecz zintegrowanego, a za różnicę kup system i pakiet biurowy (+ reszta do kieszeni).
  • Odpowiedz
  • 0
@maniek50005: Dzieki! Wlasnie o cos takiego mi chodzilo :) a pamietasz moze tego mireczka, co sklada komputery w swoim serwisie? Byl taki, co tez filmy nagrywa. Wole nie ruszac sprzetu i chcialbym, zeby ktos doswiadczony to zlozyl :)
  • Odpowiedz
@kajbel: Właśnie tak patrzę na wiadomość od @emitar: i może rzeczywiście jest tam trochę ten zestaw przesadzony.
Np procesor to i tak jest overkill, i w MS Wordzie nie wykorzystamy jego pełnej mocy.

Także w zupełności wystarczyło by nawet boxowe chłodzenie. - ale wybrałem je ze względu na wydajność i ciszę pracy względem boxa - może nawet zamiast boxa i tego chłodzenia wystarczyła by nawet Fera 3?

Dysk co prawda jest
  • Odpowiedz