Aktywne Wpisy

Wojciech_Skupien +136
Pamiętam jak kiedyś szedłem na siłownię z dużą torbą, to powiedziałem do syna: żegnaj Wojtusiu już się nie więcej spotkamy, tata się wyprowadza, na co on skwitował tylko: ale mama zostaje?
( ͡° ʖ̯ ͡°)
#tatacontent
( ͡° ʖ̯ ͡°)
#tatacontent

donfallo +53
źródło: temp_file499359256830673837
Pobierz

I powiem ze porównując je z 03 02 180 nie widzę kosmicznej przewagi (cięcie przewodu, kartki papieru, chwyt). Za to w portfelu 2x więcej monet.
O ile rozumiem zaciskarki czy noże (ten monterski ze stopka na ostrzu to zarówno energotytan i toya są kiepskie, knipex to inna liga) o tyle mam wrażenie że za typowe, ręczne nie ma sensu dopłacać do Made in Germany :)
#elektryka #elektryk #pytanie #narzedzia
zawsze jest sens, choćby dlatego że knipex jest drogi ze względu na jakość samej stali, nie dość że później zacznie się szczerbić, to duuużo później zacznie się brudzić i rdzewieć
,
Komentarz usunięty przez autora
https://www.castorama.pl/kombinerki-vde-magnusson-7-180-mm-id-1100172.html
Komentarz usunięty przez autora
@hiperchimera: Też. Oprócz tego masz w cenie certyfikację DIN, TUV czy inne. A najważniejsze, z pkt widzenia profesjonalnego użytkowania narzędzi, że masz powtarzalność produkcji. Te narzędzia robi cały czas jedna fabryka, tymi samymi maszynami, z takich samych materiałów. Podczas gdy w chińczykach, nie wiesz, czy przy następnym "rzucie", importer dostawcy nie zmienił, bo
@hiperchimera:
Jak nie tniesz twardego stalowego drutu "fortepianowego", to masz rację.
Ale jak zdarza się taki drut upierdzielić, to opłaca się zapłacić