Wpis z mikrobloga

@vertebrae_verae: Ale chyba szybciej samemu wpisać w google deficicję niż spytać kogoś by ten wpisał i skopiował tobie tę samą definicję. Mniej pracy, a odpowiedź masz szybciej gdy zrobisz to sam. Tutaj nie chodzi o tłumaczenie jakiś zadań mających zastosowanie w pojedynczym przypadku, ale ogólną definicję.
  • Odpowiedz
Jakbyś nie liczył i tak przyrost długu teraz jest największy czy to w % czy w liczbach bezwględnych

@Syn_Tracza: tak, tylko moje pytanie jest takie, jaka jest dokładna, specyficzna przyczyna dla której zdecydowałeś się podać statystykę pt. "przyrost stosunku długu do pkb" a nie po prostu "stosunek długu do pkb" w ujęciu historycznym, no ciekawe, ciekawe dlaczego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

bo w porównaniu do jakiegokolwiek
  • Odpowiedz
@Syn_Tracza: sprawdziłem, wpisałem w wiki, nie mam pojecia o co w tym chodzi. Jak sobie wpiszesz w wikipedie jakiś termin już kontynuując z poprzedniego komentarza medyczny, to też pewnie nie skumasz a co do końca chodzi. A ktoś kto wię potrafi ci to zawrzeć w dwóch zdaniach, stosujac mnóstwo uproszczeń które z twojego pkt widzenia nie mają znaczenia bo chcesz mieć tę minimalną znajomość tematu
  • Odpowiedz
@Syn_Tracza: większość tych statystk można by podpiąć pod dowolny kraj na świecie. Jakoś dziwnym trafem nikt nie chce inwestować w czasie pandemii i kwarantanny, nawet jak nie rządzi pis.

Co do urodzeń, to na wykresie widać, że ten najniższy w historii wskaźnik byłby osiągnięty już 5 lat temu, gdyby nie te okropne programy socjalne.

Niski poziom demokracji jak wiadomo jest wtedy, kiedy wybory wygrywa niewłaściwa partia.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@pat1ryk: tak bo niszczenie trójpodziału władzy, sranie na konstytucję czy upaństwawianie mediów ("repolonizacja") to wymysł opozycji a tak w ogóle to UE sie na czepia bo polska wstaje z kolan, niemcy złe a lpg sprzedaje dzieci na targu!
  • Odpowiedz
Nie ważne, że biedna, ważne że katolicka i "swojska", a nie jakieś niemce, pedały czy lewackie wymysły jak prawa człowieka i demokracja ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@WaveCreator: Nie jestem katolikiem ale nawet z tej perspektywy widaż, że PiS ma tyle wspołnego z Katolikami co ze wzrostem gospodarczym. Lubią o tym mówić i wycierać sobie tym gębę.
  • Odpowiedz
@Syn_Tracza: Ja się oczywiście zgadzam z nieudolnością tego s---------k@ego rządu, ale co do spadku liczby urodzeń to jest ogólny trend wśród rozwiniętych krajów. Sam widzę po swoich znajomych (i po sobie) że po prostu posiadanie dzieci nie idzie w parze z rozwijaniem siebie, tak wygodniej, po co to sobie robić i tak dalej. Będzie tylko gorzej i nikt nie da rady tego odwrócić.
  • Odpowiedz
co do spadku liczby urodzeń to jest ogólny trend wśród rozwiniętych krajów

@ktosiex:
Jasne, ale
1. W innych krajach spada to wolniej lub niekiedy nawet rośnie
2. Wiele osób nie ma możliwości posiadania dzieci bo uwalono invitro z którego przychodziło tysiące
  • Odpowiedz
@Syn_Tracza: To prawda, strach posiadać dzieci w tym kraju. Na facebooku są różne grupy antynatalistyczne w których łamię się powszechne tabu że dzieci to sama radość. Historie kobiet mrożą krew w żyłach. Nasz kraj traci tobą zainteresowanie w momencie w którym sprowadzisz dzieciaka na ten świat (bo przedtem oczywiście musi się zainteresować czy aby nie usuniesz ciąży). Jak już napisałem, będzie tylko gorzej. Tak jak mówisz, będą chwilowe wzrosty jak
  • Odpowiedz
tak bo niszczenie trójpodziału władzy

W Polsce trójpodział władzy zawsze był głównie na papierze, a faktyczny trójpodział nie jest niczym pozytywnym, nie występuje praktycznie nigdzie w Europie i naprawdę nie rozumiem dlaczego ludzie tak się o to srają.

sranie na konstytucję

Prawda,
  • Odpowiedz